Οι υποψήφιοι του «Πειραιάς για Όλους»

ΒΑΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Ονομάζομαι Μαρίνος Βάος και γεννήθηκα στις 4 Σεπτεμβρίου του 1982 στο Χολαργό Αττικής. Μεγάλωσα στην Καλλίπολη (συνοικία Υδραίικα) του Πειραιά. Τα χρόνια της κρίσης αποφάσισα να μεταναστεύσω και αρχικά έζησα στις ΗΠΑ κι εν συνεχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ζω μέχρι και σήμερα.

Στα νεανικά μου χρόνια οργανώθηκα στην ΚΝΕ (2003) και είχα έντονη συνδικαλιστική δράση. Από το Δεκέμβριο του 2008 παραμένω κομματικά ανένταχτος. Ωστόσο συνεχίζω τη συνδικαλιστική μου δράση στο Ηνωμένο Βασίλειο, όντας μέλος του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου της χώρας (Unite the Union) και δραστηριοποιούμαι κυρίως στα εργασιακά δικαιώματα των μεταναστών.

Είμαι απόφοιτος του 6ου Λυκείου Πειραιά και σπούδασα στο Μπράιτον του Σάσσεξ (Αγγλία) όπου έκανα τις προπτυχιακές αλλά και τις μεταπτυχιακές σπουδές ( MEng Civil Engineering). Εργάζομαι ως Πολιτικός Μηχανικός κι έχω πάρει μέρος σε μερικά από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα στον κόσμο. Πλέον ασχολούμαι κυρίως με το Project Management, δηλαδή με το σχεδιασμό (planning) και το οικονομοτεχνικό μέρος ενός έργου.

ΖΟΡΜΠΑΛΑ ΜΑΡΙΑ

Γεννήθηκε πριν 40 χρόνια. Ζει και δραστηριοποιείται στον Πειραιά. Έχει ενεργό δράση στην αριστερά και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Η κοινωνική της παρουσία εκφράζεται μέσα από δίκτυα αλληλεγγύης, τα κοινωνικά κινήματα Πόλης και άλλες συλλογικότητες. Συμμετέχει ενεργά στο Γ΄Δημοτικό Διαμέρισμα του Νέου Φαλήρου ως εκλεγμένη Κοινοτική Σύμβουλος με το «Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς η πόλη μας» και στις κινητοποιήσεις των κατοίκων για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

ΚΑΜΠΕΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Η Παναγιώτα Καμπέρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Μετά από την 10χρονη διαμονή της στην Γαλλία όπου σπούδασε και εργάσθηκε, επέστρεψε και ζει στον Πειραιά με τις δύο κόρες της.

Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο της μελέτης και της κατασκευής.

ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΥ ΑΡΧΟΝΤΗ  (ΑΝΤΑ) 

Γεννήθηκε το 1999 και μεγάλωσε στον Πειραιά, στην Παλιά Κοκκινιά. Είναι κόρη του Φυσικού Δημήτρη Κοντοδήμου και της Βάσως Παπαχαραλάμπους, δασκάλας στη Νίκαια.

Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Πειραιά (Γυμνάσιο και Λύκειο) και σήμερα είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Μιλάει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Παράλληλα φοιτά στο Δημοτικό Ωδείο Δήμου Νίκαιας, συνεχίζοντας τις σπουδές της στο πιάνο, το βιολί και τη μονωδία ενώ έχει επαρκή γνώση ταμπουρά και κιθάρας.

Πρόσφατα πήρε με άριστα το πρώτο της επαγγελματικό πτυχίο Αρμονίας, από το Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες» της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε πολλά μουσικά φεστιβάλ και διοργανώσεις.

Σήμερα είναι μέλος του Αθηναϊκού Χορωδιακού Συνόλου με συμμετοχή σε επίσημες εκδηλώσεις και διαγωνισμούς. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τη σύνθεση και την ζωγραφική.

ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΝΝΑ

 

Η Άννα Λάμπρου γεννήθηκε το 1983. Είναι παιδί Πειραιωτών και έχει μια κόρη 5 χρονών. Είναι απόφοιτη του Ραλλείου Γυμνασίου και φοίτησε στο 9ο Λύκειο Καστέλλας και το 13ο - Πολυκλαδικό Λύκειο Πειραιά. Είναι αρχιτέκτονας μηχανικός - πολεοδόμος με 12ετή επαγγελματική εμπειρία και διεθνή συμμετοχή σε σιδηροδρομικά, οικιστικά και επαγγελματικά έργα στην Ελλάδα και το Κατάρ. Είναι απόφοιτος της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές με εξειδίκευση σε ζητήματα πόλης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Είναι υποψήφια διδάκτορας του Τομέα Πολεοδομίας-Χωροταξίας, της Σχολής Αρχιτεκτόνων, Ε.Μ.Π. και ασχολείται ερευνητικά με τα Μανιάτικα του Πειραιά. Από τον Απρίλη του 2017, είναι Ειδική Σύμβουλος της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπεύθυνη του Προγράμματος Αξιοποίησης των Ακινήτων του Κέντρου της Αθήνας. Είναι μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ) και του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. 

ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ

Ο Ξενοφώντας Λογοθέτης γεννήθηκε στην Νίκαια το 1976. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής  του Πανεπιστημίου Πειραιά και από το 2005 μέχρι σήμερα εργάζεται ως καθηγητής Πληροφορικής και Αγγλικών στα φροντιστήρια «Scholar’s Group Βασιλάκης» στη Νίκαια.  Το 2001 εντάχθηκε στην Κίνηση για Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (Κ.Ε.Δ.Α) και το 2004 ήταν υποψήφιος στις Βουλευτικές Εκλογές στην Β΄ Περιφέρεια Πειραιά με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Από το 2011 είναι μέλος της τοπικής οργάνωσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κορυδαλλού.

ΜΑΝΤΖΑ BIKY

Η Βίκυ Μάντζα είναι 36 ετών, κατάγεται από την Ηγουμενίτσα και κατοικεί στον Πειραιά από το 2003. Έχει σπουδάσει Ναυπηγική στο ΑΤΕΙ Αθήνας και Ναυτιλιακά στο Πα.Πει. (MSc). Εργάστηκε σε γραφείο ναυπηγικών/ναυτιλιακών μελετών στον Πειραιά την περίοδο 2004-2012, ενώ παράλληλα, για την περίοδο 2005-2010, υπήρξε εκπαιδεύτρια προετοιμασίας ενηλίκων για τη συμμετοχή τους σε εξετάσεις πιστοποίησης χειρισμού H/Y (ECDL). Από το 2013 είναι υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας.

Είναι εθελόντρια δασκάλα των ελληνικών ως ξένη γλώσσα σε μετανάστες, στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, από το 2017.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

Τo έτος 1986 οι γονείς μου εγκαταστάθηκαν στην πόλη του Πειραιά. Μεγάλωσα στις γειτονιές της Καλλίπολης, όπου και κατοικώ μέχρι σήμερα. Αποφοίτησα από το Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο. Σπούδασα Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο αντικείμενο της Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών και της Τεχνολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Στα χρόνια των προπτυχιακών μου σπουδών, εντάχθηκα στις γραμμές του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και της Νεολαίας Συνασπισμού. Επιστρέφοντας κοινωνικά στην πόλη του Πειραιά συνέχισα να παλεύω για την υπόθεση του Κόσμου που μου είχαν εμπνεύσει τα κινήματα του τέλους του σύντομου 20ου αιώνα, μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και του Δημοτικού Δικτύου “Λιμάνι της Αγωνίας”. Σήμερα είμαι εκλεγμένο μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και εργάζομαι ως καθηγητής Φυσικής σε φροντιστηριακό επίπεδο, ενώ τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχα ενεργά στην αλληλέγγυα δομή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πειραιά και της Αλληλεγγύης Πειραιά. 

 

 

ΜΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο Νικόλαος Μαύρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι 28 χρονών και παραμένει κάτοικος Πειραιά. Είναι επαγγελματίας μουσικός, καθώς αποφοίτησε από το μουσικό Σχολείο Πειραιά (Γυμνάσιο-Λύκειο) και συνέχισε τις σπουδές του επάνω στην μουσική τεχνολογία. Αποτελεί ενεργό μέλος της Αριστεράς από το 2007 (Νεολαία Συνασπισμού- ΣΥΡΙΖΑ).

ΜΠΑΪΡΑΜΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1993 και ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ιωνίδειο Σχολή του Πειραιά. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus του πανεπιστημίου La Sapienza στην Ιταλία. Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την πολιτική θεωρία και τις σχέσεις εργασίας. Η ακαδημαϊκή του ενασχόληση βαδίζει παράλληλα με την οργάνωση στην Αριστερά και την κοινωνική του παρουσία. Είχε ενεργό συμμετοχή στις κινηματικές διεργασίες της πόλης και των πλατειών. Εμπλέκεται σε οργανωμένους αγώνες για την υπεράσπιση των εργασιακών κεκτημένων και έχει αναπτύξει έντονη αντιφασιστική δράση για την εμβάθυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

ΜΠΟΥΜΠΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Πτυχιούχος του τμήματος φυτικής παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην αρχιτεκτονική τοπίου.  Έχει εργαστεί πολλά συναπτά έτη στον εμπορικό κλάδο. Ενώ έχει διατελέσει και γεωπόνος στο Κέντρο πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Παράλληλα με την συμμέτοχη στα κοινά, συνεχίζει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Πειραιά για την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην διοίκηση επιχειρήσεων.

ΝΤΕΝΤΙΑ ΚΡΙΣΤΙ

Γεννήθηκε το 1994, μεγάλωσε στην Καλλίπολη του Πειραιά και αποφοίτησε από το 6ο Λύκειο Πειραιά. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΠΜΣ «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Πολιτικές στη Εκπαίδευση, Έρευνα και κατάρτιση». Έχει ασχοληθεί εθελοντικά με την δημιουργική απασχόληση των παιδιών προσφύγων στις Ανοιχτές δομές Φιλοξενίας στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ, και επίσης, δραστηριοποιήθηκε στην Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων στο Λιμάνι του Πειραιά. Έχει έντονη δράση κα εμπλοκή σε ζητήματα της γειτονιάς της και παράλληλα, έχει ενεργό δράση στην οργανωμένη Αριστερά καθώς και στην Αλβανική Μεταναστευτική Κοινότητα.

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ονομάζομαι Γιάννης Παναγόπουλος και είμαι 38 χρονών. Σπούδασα και εργάστηκα ως Φυσικοθεραπευτής και έπειτα εκπαιδεύτηκα στην Συστημική προσέγγιση στην Ψυχοθεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Αυτόν τον καιρό ολοκληρώνω το δεύτερο πτυχίο μου στην ψυχολογία. Εργάζομαι ιδιωτικά ως ψυχοθεραπευτής και εκπαιδευτής ενηλίκων και ταυτόχρονα συντονίζω μια δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Ασχολούμαι με τον προσκοπισμό τα τελευταία 25 χρόνια, με έδρα το Νέο Φάληρο. Γέννημα θρέμμα Πειραιώτης και πατέρας ενός πεντάχρονου αγοριού.

ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Ο Σπύρος Ραπανακης γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1989. Μεγάλωσε στα Ταμπούρια και στον Άγιο Δημήτριο. Σπούδασε πολιτική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου διετέλεσε γραμματεας στο ΔΣ φοιτητών του τμηματος. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Αυγή και στο ραδιόφωνο 105.5 Στο Κόκκινο. Για χρόνια κάλυψε το Πειραϊκό ρεπορτάζ, πλέον στο μετερίζι του πολιτικού ρεπορτάζ.

Υπήρξε αθλητής στα παιδικά και εφηβικά τμήματα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Από τα μαθητικά χρόνια συμμετείχε στις κινητοποιήσεις κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16, στο αντιφασιστικό κίνημα και σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στην υποδοχή των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά.

ΣΑΜΙΩΤΗΣ «ΒΕΝΤΕΤΑΣ» ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ετών 26. Κατάγεται από την Ερμιόνη Αργολίδας αλλά μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά, στην Πειραϊκή. Είναι τελειόφοιτος της σχολής "Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών" του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Φοίτησε στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά "Jeanne D' Arc", της οποίας υπήρξε απόφοιτος με άριστα και έλαβε τον ανώτερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα από μικρή ηλικία αγωνίζεται ως ποδοσφαιριστής στις τοπικές κατηγορίες του Πειραιά ανελλιπώς μέχρι και σήμερα. Κατέχει άριστη γνώση της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας.

Βρείτε τον στον facebook

ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Τελείωσε το 10ο γυμνάσιο Πειραιά και κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων φοίτησε στο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Αποφοίτησε ως αριστούχος και τώρα φοιτεί στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου στο 3ο έτος.

Τα τελευταία 12 χρόνια είναι ιστιοπλόος στον Ναυτικό Όμιλο Ειρήνης και Φιλίας κερδίζοντας αρκετές διακρίσεις και επαίνους.

ΣΤΑΘΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΪΜΙΡ

29 ετών. Μέλος στο συμβούλιο ένταξης μεταναστών δήμου Πειραιά και μέλος Δ.Σ Ομοσπονδίας Αλβανικών Συλλόγων Ελλάδας. Σπουδές: Απόφοιτος Ι.Ε.Κ ΔΟΜΗ Σκηνοθεσίαs –Δ. φωτογραφιας Εικονοληψίας

ΤΖΑΝΝΕΤΟΥΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1980. Μεγάλωσα, έζησα και ζω στον Πειραιά. Αποφοίτησα από το 4ο Λύκειο Πειραιά το 1998. Σπούδασα, στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο του Southampton(σήμερα Solent University), της Μεγάλης Βρετανίας Ναυτιλιακά-Θαλάσσια Τουριστική Ανάπτυξη.
Αποφοίτησα το 2002.

Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια που έχουν σχέση με διάφορες πτυχές της Πολιτικής Σκέψης.
Πολιτική ανάλυση και στρατηγική.
Πολιτική Ψυχολογία.
Διεθνείς σχέσεις.

Σπουδάζω κι εργάζομαι σε ερευνητικό επίπεδο στις Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνικές Επιστήμες, στο Πανεπιστήμιο του Sunderland, της Μεγάλης Βρετανίας.

Συμμετείχα στο αντιρατσιστικό κι αντιπολεμικό κίνημα στα εφηβικά μου χρόνια (YRE).
Στο κίνημα κατά της Παγκοσμιοποίησης. Στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Φόρουμ, Εντάχθηκα και παρέμεινα για τρία χρόνια στην νεολαία Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας. 
Υπήρξα μέλος της Κ.Ε της Δημοκρατικής Αριστεράς και από το 2015 είμαι μέλος του Σύριζα.

Ήμουν υποψήφιος με τον συνδυασμό «Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς η Πόλη μας» και τον Μάιο του 2014, ύστερα από συνεργασία που προέκυψε ανάμεσα στην αυτοδιοικητική μας κίνηση Πειραιάς 20014+ της οποίας ήμουν επικεφαλής, κίνησης που μέχρι εκείνη τη στιγμή υποστηριζόταν από τη ΔΗΜΑΡ.

Έχω υπηρετήσει τη θητεία μου στον Ε.Σ ως έφεδρος αξιωματικός στο στρατό ξηράς.

Έχω εργαστεί και εργάζομαι παράλληλα με τις σπουδές μου, και τη πανεπιστημιακή έρευνα, στον ιδιωτικό τομέα.

Διατηρώ ακόμη μια μικρή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού.

Μιλάω Αγγλικά και βελτιώνω τα Ισπανικά μου.

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Είναι 35 χρονών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά όπου και διαμένει. Τελείωσε το 3ο Λύκειο και σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά.
Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας,διατηρώντας δικη του επιχείρηση.
Από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στην Αριστερά, συμμετέχοντας στις μαθητικές και μετέπειτα φοιτητικές κινητοποιήσεις καθώς και στα τοπικά κινήματα της πόλης.
Σήμερα είναι γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

 

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα