Ξεκινήσαμε δυνατά για έναν Πειραιά για όλους!

Η επανάσταση για τον Πειραιά ξεκίνησε στο Κρεμλίνο, στην άλλοτε βιομηχανική ζώνη της πόλης, όπου 500 και πλέον Πειραιώτες, έδωσαν δύναμη στο Νίκο Μπελαβίλα για την εκλογική μάχη του Μαΐου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά παρουσίασε τους στόχους του για την πόλη ενώ αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα της πόλης.
Τόνισε το γεγονός πως ο πλούτος που παράγει το λιμάνι του Πειραιά κατευθύνεται αλλού και δεν μένει στην πόλη. Έφερε ως παράδειγμα λιμάνια όπως  η Ερμούπολη, το Λαύριο και η Ελευσίνα που με σχέδιο αντιμετώπισαν την κρίση της αποβιομηχανοποίησης. Μίλησε για τις προτεραιότητες, τον Πειραιά που θα ζήσει μαζί με το λιμάνι και το λιμάνι μαζί με τον Πειραιά σε μια νέα εταιρική σχέση win-win αλλά και τον Πειραιά, ισότιμο μητροπολιτικό, παραγωγικό και ναυτιλιακό πόλο στο συζυγές Αθήνα –Πειραιά. «Ο διερχόμενος πλούτος να παραμείνει εδώ που παράγεται, ο  Πειραιάς να ανακτήσει τον διεθνή και μητροπολιτικό ρόλο που του αντιστοιχεί, ως η πόλη του δεύτερου λιμανιού της Μεσογείου» ανέφερε.
 
Βασικά σημεία από την ομιλία του Νίκου Μπελαβίλα:
 

  • 16 χρόνια χαμένα για την πόλη. Είναι πάρα πολλά!
  • Δώσαμε μάχη υπό δυσμενείς συνθήκες για την επαναδιαπραγμάτευση πτυχών της σύμβασης για το Λιμάνι που άλλοι είχαν υπογράψει για να κερδίσει περισσότερα ο Πειραιάς
  • Σώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ, δεν μειώθηκαν οι μισθοί τους, σώθηκαν τα Λιπάσματα της Δραπετσώνας, ένα πάρκο 250 στρεμμάτων υπερτοπικής σημασίας για τις υποβαθμισμένες γειτονιές μας, για όλο τον Πειραιά, η Κυνόσουρα και ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων. Κατοχυρώθηκε από τη κυβέρνηση, για πρώτη φορά, ανταποδοτικό τέλος για τους Δήμους από την επιβάρυνση που προκαλεί η λειτουργία του λιμανιού.
  • Έτσι φτάσαμε στη σημερινή δημοτική αρχή. Επένδυσαν ως ευκαιρία σε μία κατεστραμμένη πόλη με τεράστιες δυνατότητες, για να αυξηθεί το πολιτικό και οικονομικό χαρτοφυλάκιο  τους.  Αυτό έκαναν οι ολιγάρχες στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Λεηλατούσαν κατεστραμμένα εργοστάσια, πετρελαιοπηγές, υποδομές, την ίδια τους την πατρίδα, μαζί και τις δημαρχίες και τα πόστα στα κοινοβούλια.

Αυτό αντέγραψε και έπραξε ο κύριος Μαρινάκης, ο οποίος ανεμίζει την ελληνική σημαία στα λόγια, αλλά στα πλοία του έχει σημαίες ευκαιρίας.

  • Η λύση για τον Πειραιά δε θα έρθει από ελεημοσύνη. Ούτε από ψεύτικα, φανταχτερά, ιλουστρασιόν προεκλογικά προγράμματα- σχέδια επί χάρτου και μεγάλα, ψεύτικα λόγια.

Κύριε Μώραλη, υποσχέθηκες «πρόγραμμα εκπαίδευσης και προώθησης ανέργων σε ναυτικά επαγγέλματα». Και δεν είδαμε τίποτα. 
Υποσχέθηκες να κατασκευαστεί σύγχρονο κολυμβητήριο στην πόλη. Και το ξαναϋπόσχεσαι. 
Υποσχέθηκες να γίνει ο Πειραιάς προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες. Και η πόλη παραμένει κέντρο διερχομένων… 
Για αυτά και πολλά άλλα, κύριε Μώραλη, δεν σε πιστεύει κανένας πια.

  • Οι μειώσεις στα δημοτικά τέλη που διαφημίζει ο κ. Μώραλης ότι έγιναν επί των ημερών του είναι σταγόνα στον ωκεανό. Τα δημοτικά τέλη για το 2019 θα είναι 1,91 € το τετραγωνικό μέτρο για κάθε σπίτι ενώ στην Αθήνα 1,55 € το τετραγωνικό μέτρο. Στη Κηφισιά και στη Νέα Ερυθραία τα σπίτια κάτω των 100 τετ. μέτρων θα πληρώσουν μόλις 1,25€ και τα μεγαλύτερα 1,37 € το τετρ. μέτρο!
  • Ο απερχόμενος δήμαρχος λειτούργησε και λειτουργεί ως εκπρόσωπος ενός συγκεκριμένου επιχειρηματία.
  • Τολμήσατε να πείτε κ. Μώραλη προχθές, πως σώσατε τους πρόσφυγες που είχαν εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση στο λιμάνι το 2015-2016;... Προς τιμήν του, ένας, μόνο ένας Δημοτικός σας Σύμβουλος, ο Πέτρος Κόκκαλης βρέθηκε στο λιμάνι οργανώνοντας τα συσσίτια ως ίσος προς ίσους με τους εκατοντάδες εθελοντές. Ουδείς άλλος. Και σε αυτόν, δώσατε εντολή εξόδου, τον Απρίλιο του '16 χωρίς να έχετε ετοιμάσει ούτε μία μόνιμη δομή υποδοχής.

 
Είμαι εδώ μπροστά σας για να δηλώσω την διάθεσή μου να συνεργαστώ με όλους τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες για να μην χαθεί και άλλη τετραετία. Να συνδιαμορφώσουμε και να συνδημιουργήσουμε μια ανθρώπινη πόλη. Να ξαναγυρίσει ο Πειραιάς στους κατοίκους του, να ενισχύσουμε την Δημοκρατία, την Αλληλεγγύη. Να ξανακερδίσουμε το δικαίωμα στο όνειρο…
Είμαστε ΕΜΕΙΣ ο Πειραιά, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, ο Πειραιάς των πολλών, ο Πειραιάς των αποκάτω, ο Πειραιάς του λιμανιού, της εργασίας, της παραγωγής, του πολιτισμού, του αθλητισμού.
Για αυτό παλέψαμε μιά ζωή και θα συνεχίσουμε.
Μιά πόλη για ΟΛΟΥΣ
ΕΝΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΕΔΩ

Τον Νίκο Μπελαβίλα προλόγισε η αρχιτέκτονας Παναγιώτα Καμπέρου, φίλη του υποψήφιου Δημάρχου Πειραιά η οποία εξήγησε τους λόγους γιατί συστρατεύεται μαζί του για την πόλη. Όπως είπε, η επιστροφή της στην πόλη μετά από απουσία ετών στο εξωτερικό ήταν άκρως απογοητευτική καθώς μέσα σε περίπου μια δεκαετία ο Πειραιάς δεν θύμιζε τίποτα από την δόξα του παρελθόντος τους. "'Ημουν έτοιμη να φύγω μέχρι την στιγμή που με κάλεσε ο Νίκος για να μου ανακοινώσει πως θα είναι υποψήφιος. Ειναι η ευκαιρία για την πόλη", σημείωσε μεταξύ άλλων. 

Η επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του Λιμανιού της Αγωνίας - το οποίο στηρίζει την υποψηφιότητα του Ν. Μπελαβίλα - Μαρία Σταθάκη σημείωσε πως "ο Νίκος με όλα αυτά τα στοιχεία που εκτίμησα στην προσωπικότητα του, όπως την εντιμότητα του, τις γνώσεις του, την ευστροφία του, τη δυνατότητα να βρίσκει γρήγορα λύσεις και στο πιο περίπλοκο θέμα, τη διορατικότητα του, ο Νίκος της αριστεράς, των οραμάτων, των αγώνων, των κινημάτων και της επιστήμης, της δράσης και της στρατηγικής είναι πιστεύω ο άνθρωπος που μπορεί να κερδίσει αυτές τις εκλογές και να μεταμορφώσει την πόλη μας".

Χαιρετισμός απηύθυναν ο υφυπουργός Εργασίας και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης

 

Last modified onΤρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 20:46

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery