Συνεχίζεται ο εμπαιγμός της δημοτικής αρχής απέναντι στη σχολική κοινότητα

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός της δημοτικής αρχής απέναντι στη σχολική κοινότητα Πηγή φωτό: enpeiraiei.gr

Δεν έχει όρια ο εμπαιγμός της δημοτικής αρχής απέναντι σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς.

Αυτό επιβεβαιώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (06.07.2022) όταν ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξή μας «Πειραιάς για Όλους», Δημήτρης Γκερλές, αποδόμησε την από τον Φεβρουάριο 2021 πανηγυρική ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά και των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε (ΚΤ.ΥΠ Α.Ε) περί κατασκευής εντός τριετίας και με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής τριών νέων σχολικών κτιρίων για τη στέγαση του 38ου Δημοτικού στη Β’ Κοινότητα και του 30ου Δημοτικού και 7ου Γυμνασίου στην Ε’ Κοινότητα.

Σίγουρα ήταν μια εξαγγελία που, μετά από πολλά χρόνια, θα έδινε μια κάποια λύση στα μεγάλα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα δεκάδες ακατάλληλα σχολικά κτίρια της πόλης, κυρίως της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δυστυχώς όμως, πρόσφατα και μετά από συνάντηση αντιπροσωπειών Δήμου και ΚΤ.ΥΠ, με νέο Δελτίο Τύπου ανακοινώνεται μόνο η κατασκευή του 7ου Γυμνασίου και μάλιστα χωρίς χρονοδιάγραμμα περάτωσης του έργου. Όσο για τα άλλα δύο σχολεία, ούτε κουβέντα.

Στη σχετική ερώτηση που έθεσε ο Δημήτρης Γκερλές, ο Δήμαρχος απάντησε ότι για το 30ο Δημοτικό δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση του οικοπέδου. Αλήθεια, πώς είναι δυνατό να εξαγγέλλεται η κατασκευή σχολικής μονάδας, χωρίς να υπάρχει ο χώρος όπου θα ανεγερθεί; Αυτά συμβαίνουν μόνο στον Πειραιά ή στα ολογράμματα.

Οκτώ χρόνια τώρα, η δημοτική αρχή αδιαφορεί για την ακαταλληλότητα πολλών σχολικών μονάδων αλλά και για την εξεύρεση νέων χώρων με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις τα Νηπιαγωγεία 9ο, 15ο, 23ο, 29ο, 45ο και 47ο,  το 13ο Γενικό Λύκειο και το 9ο  ΕΠΑΛ Πειραιά - Ναυτικής Κατεύθυνσης.

Σκοπεύει η δημοτική αρχή να ασχοληθεί με το θέμα της σχολικής στέγης και αν ναι, πότε;

Last modified onΚυριακή, 10 Ιουλίου 2022 17:14

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου