Η Ιπποδάμεια Αγορά δεν πρέπει να χαθεί

Η Ιπποδάμεια Αγορά δεν πρέπει να χαθεί Πηγή εικόνας: www.bing.com/maps

Η Ιπποδάμεια Αγορά είναι ένα έργο που δεν πρέπει να χαθεί. Σχεδιάστηκε να στεγαστεί στον χώρο του παλιού αμαξοστασίου των λεωφορείων των πρώην ΗΣΑΠ ως μία σύγχρονη ποιοτική κλειστή αγορά, όπως αυτές που βρίσκονται σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις, από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή της Ρένας Δούρου και του Γιώργου Γαβρίλη με την ομόφωνη στάση όλων των φορέων του Πειραιά και με πρωτοφανή διαπαραταξιακή συναίνεση.

Το έργο -συνδυασμένο με την ανάπλαση της παλιάς αγοράς μέσω των εγκεκριμένων έργων της ΟΧΕ, με την αναβίωση του Πύργου και με την ολοκλήρωση των γραμμών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς- θα δώσει ξανά ζωή στην τοπική εμπορική ζώνη του Πειραιά, στη Γούναρη και στην Εθνικής Αντιστάσεως.

Όμως το φθινόπωρο του 2019, η νέα τότε κυβέρνηση το εγκατέλειψε αμέσως μόλις ανέλαβε.

Στη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο του ΕΒΕΠ με τους επικεφαλής του εμπορικού Πειραιά -τον Βασίλη Κορκίδη, Πρόεδρο του ΕΒΕΠ, τον Θοδωρή Καπράλο, Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς- την πρώην Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη και τον επικεφαλής του «Πειραιάς Για Όλους», Νίκο Μπελαβίλα συζητήθηκε η ανάγκη αναθέρμανσης της υπόθεσης της Ιπποδάμειας Αγοράς και ανάληψης παράλληλων πρωτοβουλιών προς την περιφερειακή, την τοπική αυτοδιοίκηση και την κυβέρνηση.

Ο «Πειραιάς για Όλους» δηλώνει τη συστράτευσή του για να μην ναυαγήσει αυτό το σημαντικό εγχείρημα. Είναι η στιγμή για να αναλάβουμε με ευθύνη απέναντι στον εμπορικό κόσμο δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου