Πάμε Τελωνείο!│Ο Νίκος Μπελαβίλας για τις νέες περιπέτειες του Δικαστικού Μεγάρου

Όταν όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός για το κτίριο που θα στεγάσει τα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες στον Πειραιά, η πόλη μπαίνει σε νέες περιπέτειες μακρόχρονων καθυστερήσεων και ανεκπλήρωτων προσδοκιών, αν θυμηθούμε την τύχη του κτιρίου της Ραλλείου, ενώ η λύση υπάρχει και βρίσκεται στο καταλληλότερο και ασφαλέστερο σημείο της πόλης μας.

Ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας μίλησε για το θέμα στο Κανάλι Ένα 90,4» και στην εκπομπή «Στον παλμό του Πειραιά»* το Σάββατο 19.02.2022. Συζητώντας με τον δημοσιογράφο Νίκο Παρασκευά, επανέλαβε όσα έχει και στο παρελθόν επισημάνει για την κυβερνητική εμμονή στο κτίριο «Κεράνη», τις υπουργικές πομπώδεις διαβεβαιώσεις για αποπεράτωση των εργασιών μετακατασκευής εντός 18μήνου και με τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη εύκολα να πείθεται και να το προκρίνει, για τον μειοδοτικό διαγωνισμό και τους εξωφρενικούς όρους που έθετε προκειμένου να ευνοηθεί το προαποφασισμένο κτίριο, για την εμπλοκή της τελευταίας στιγμής με την εμφάνιση συμφερότερης προσφοράς και για προδιαγραφές που δεν πληρούνται, για ένα γκρίζο παιγνίδι ύποπτων συμφερόντων, για μια πόλη έρμαιο σε μια ιδιότυπη παρακμή, καθώς ο ιδιωτικός τομέας έχει αναλάβει την ανάπλασή της με στόχο την «εκθαμβωτική» και γεμάτη αποκλεισμούς μεταμόρφωσή της. «Λύση υπάρχει» τόνισε ο Νίκος Μπελαβίλας -και ο «Πειραιάς για Όλους» την προτείνει τα τελευταία δύο χρόνια. «Πάμε Τελωνείο!» πρόσθεσε, αναλύοντας τα στοιχεία εκείνα που εξασφαλίζουν την καταλληλότητα του κτιρίου: Ένα δημόσιο κτίριο (ιδιοκτησίας υπουργείου Οικονομικών) στην Ακτή Κονδύλη, δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ και τον Προαστιακό, δίπλα στα καράβια που φέρνουν κόσμο από τα νησιά, μια ανάσα από τις δυτικές συνοικίες και τους δήμους της Περιφέρειας Πειραιά, με χώρους στάθμευσης και ανεμπόδιστης πρόσβασης με όλα τα μέσα μεταφοράς αλλά και πεζή, με υπέδαφος απαλλαγμένο από αρχαιότητες αφού είναι θεμελιωμένο πάνω στο αρχαίο έλος.

Με τη μεταστέγαση στο Τελωνείο συμφωνεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, όπως ανέφεραν στην ίδια εκπομπή τόσο ο πρόεδρος του Ηλίας Κλάππας όσο και ο Γιάννης Καρδαράς, τέως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΠ και μάχιμος δικηγόρος.

Μένει να συστρατευτεί και να το διεκδικήσει ολόκληρη η πόλη, υποστήριξε ο Νίκος Μπελαβίλας, «από τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις, τα Επιμελητήρια, τον Εμπορικό Σύλλογο και όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης».


*Από την εκπομπή «Στον παλμό του Πειραιά» απουσίαζε για λόγους υγείας ο συμπαρουσιαστής, δημοσιογράφος Γιάννης Κλάδης. Ο «Πειραιάς για Όλους» του εύχεται γρήγορη και καλή ανάρρωση και σύντομα στον παλμό της ζωής και των γεγονότων!

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου