Ένα πρότυπο πάρκο για ΑμεΑ στην οδό Αργυροκάστρου│Δήλωση Νίκου Μπελαβίλα

Δενδροφύτευση την Ημέρα Περιβάλλοντος 2021 στο Πάρκο Αργυροκάστρου. Δενδροφύτευση την Ημέρα Περιβάλλοντος 2021 στο Πάρκο Αργυροκάστρου.

Ο «Πειραιάς για Όλους» υιοθέτησε και κατέθεσε σχέδιο δενδροφύτευσης στο μικρό πάρκο της οδού Αργυροκάστρου. Σήμερα, Τετάρτη 16.02.2022, θα το υποστηρίξει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την πρωτοβουλία αυτή, ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Μπελαβίλας δήλωσε:

«Το μικρό πάρκο της οδού Αργυροκάστρου στα σύνορα Καμινίων, Παλιάς Κοκκινιάς και Νίκαιας παρέμενε αναξιοποίητο για πολλά χρόνια.

Μία πρωτοβουλία των νέων του ΣΥΡΙΖΑ την Ημέρα Περιβάλλοντος 2021 άνοιξε ξανά την προοπτική να μετατραπεί σε ζωντανό πράσινο χώρο με παιχνίδια για ΑμεΑ. Αμέσως μετά πήραμε από κοινού με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Καρύδη την πρωτοβουλία για συνάντηση με τον Δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, στην οποία λύσαμε τα γραφειοκρατικά προβλήματα μεταξύ των δύο δήμων -στα όρια των οποίων βρίσκεται ο χώρος.

Το έργο εντάχθηκε στον προϋπολογισμό του Δήμου Πειραιά αλλά δεν είχε προβλεφθεί η φύτευση νέων δένδρων. Οργανώσαμε μία εθελοντική ομάδα με ειδικούς συναδέλφους μας στο αστικό πράσινο, τον καθηγητή Κώστα Μωραΐτη, τη Μαρία Παπαϊωάννου και την Πολίνα Πρέντου -τους οποίους ευχαριστώ θερμά- σχεδιάσαμε το πάρκο με πλούσιο πράσινο και καταθέσαμε την πρόταση στον Δήμο.

Αυτό θα υποστηρίξουμε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ένα πάρκο πρότυπο για ΑμεΑ, κατοίκους, παιδιά στο πιο υποβαθμισμένο τμήμα του Πειραιά.» #pireas4all

Το νέο σχέδιο φυτεύσεων του πρότυπου πάρκου για ΑμεΑ.

 

Η συνάντηση για το πάρκο του Δήμου Πειραιά με τον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη. Γιώργος Ιωακειμίδης, Νίκος Μπελαβίλας, Δημήτρης Καρύδης, Δημήτρης Αράπης και Δημήτρης Γκερλές.

Last modified onΤετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 10:07

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου