Κηφισός SOS | Δελτίο τύπου

► «Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, διεκόπη η κυκλοφορία, λίγο μετά τις 23:00, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Δέλτα Φαλήρου, στο ρεύμα προς τη Λεωφόρο Συγγρού.»
► «Λίγη ώρα αργότερα διεκόπη η διέλευση των ΙΧ και στην Πέτρου Ράλλη, από την οδό Αγίας Άννης, στο ρεύμα προς τη Λεωφόρο Κηφισού, ωστόσο λίγο μετά τις 12:30 τη νύχτα η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε.»
► «Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, διακοπή κυκλοφορίας επεβλήθη και στον παράδρομο της Λ. Κηφισού, στο ρεύμα προς την οδό Πειραιώς, από το ύψος της Λεωφόρου Γ. Παπανδρέου. Προβλήματα παρατηρούνται κυρίως στις περιοχές του Μοσχάτου, Καλλιθέας και Ταύρου.»
► «Η Πυροσβεστική δέχθηκε 20 κλήσεις για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από αυτοκίνητα ακινητοποιημένα λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων -σε Αγ. Ι. Ρέντη, Μοσχάτο, Ταύρο, Καλλιθέα- και μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία.»
► «Λίγο μετά τις επτά το πρωί (14.11.2021) αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Ποσειδώνος προς λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.»
 
Αυτές είναι μερικές από τις σημερινές ειδήσεις στα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ για το ίδιο φαινόμενο που ξαναείδαμε και ξαναζήσαμε πριν από περίπου ένα μήνα.

Εκπέμψαμε SOS για τους κινδύνους που επαληθεύονται ξανά και ξανά και ξαναεκπέμπουμε.
Ακούει κανείς;

Είναι επιτακτικό, επιβεβλημένο και αδιαμφισβήτητο ότι για την προστασία των κατοίκων των επισφαλών περιοχών, ανάμεσά τους το Μοσχάτο και τμήμα του Πειραιά, πρέπει αμέσως να παρέμβει κάθε αρμόδια αρχή για:

  • εμβάθυνση και καθαρισμό της κοίτης του Κηφισού και του Ιλισού,
  • ενημέρωση των κατοίκων για τις κατάλληλες αντιδράσεις τους έναντι του κινδύνου από πλημμύρα,
  • εξοπλισμό των κατοίκων με τον κατάλληλο και γενικευμένο στην κοινότητα υλικοτεχνικό τρόπο ως προστασία έναντι του κινδύνου από πλημμύρα,
  • συνέχιση και ολοκλήρωση του παγωμένου έργου του Φαληρικού Όρμου με προτεραιότητα στην αντιπλημμυρική θωράκιση,
  • κατάλληλες παρεμβάσεις στα σημεία που έκαψαν οι πρόσφατες πυρκαγιές προκειμένου να αποτραπεί ή αναχαιτιστεί κατακλυσμιαία απορροή υδάτων.

Τα περιθώρια στενεύουν. Η άρνηση Θεσμικών Διοικήσεων και Δημόσιων Υπηρεσιών συνιστά πλέον εγκληματική στάση.

#pireas4all

Last modified onΤετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 20:20

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου