Καθολική και αδιαπραγμάτευτη η στάση της κοινωνίας του Πειραιά απέναντι σε κάθε ρατσιστική και φασιστική δράση│Δήλωση Νίκου Μπελαβίλα

Στην Παλιά Κοκκινιά, στην Αγία Σωτήρα, ξαναβγήκαν τα τάγματα εφόδου την Τετάρτη το βράδυ. Δεκαπέντε φασιστοειδή ξυλοκόπησαν άγρια και τραυμάτισαν δύο μετανάστες εργάτες από το Πακιστάν.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 29.10.2021, στο σημείο όπου έγινε η ρατσιστική επίθεση, η ΚΕEΡΦΑ -με τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας Πέτρο Κωνσταντίνου, τον δικηγόρο Τάκη Ζώτο και τους τραυματισμένους μετανάστες- οργάνωσε συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους».

Ο Νίκος Μπελαβίλας επισήμανε στους δημοσιογράφους την καθολική και αδιαπραγμάτευτη στάση της κοινωνίας του Πειραιά απέναντι σε κάθε ρατσιστική και φασιστική δράση, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί που επιτέθηκαν στους μετανάστες είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας. «Ο Πειραιάς δεν θα ανεχθεί ρατσιστές και φασίστες στις γειτονιές του» δήλωσε κλείνοντας την παρέμβαση του.

► Βίντεο με τη δήλωση του Νίκου Μπελαβίλα εδώ

 

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου