Δήλωση Νίκου Μπελαβίλα για την Cosco

Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΟΛΠ Α.Ε. – Cosco απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Έχουν προηγηθεί οι ομόφωνες ανάλογες απορρίψεις από τα δημοτικά συμβούλια Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος.

Η κυβέρνηση είναι υπόλογη δύο φορές. Τους άφησε να ξεκινήσουν και σήμερα, 1,5 χρόνο μετά, δεν τους σταματάει. Στην αρχή επιχειρούσε να πείσει την αυτοδιοίκηση ότι δεν απαιτούνται εγκρίσεις για τα έργα του ΟΛΠ επειδή «είναι αδειοδοτημένα». Όταν τα έργα ξεκίνησαν και οι πολίτες ξεσηκώθηκαν στα δικαστήρια αποδείχθηκε ότι δεν διέθεταν αδειοδοτήσεις. Όμως τα έργα προχώρησαν - με την ένοχη σιωπή των αρμόδιων υπουργών - και ο ΟΛΠ έφερε μελέτες εκ των υστέρων. Σαν τους παλιούς αυθαιρετούχους: Πρώτα χτίζει τα αυθαίρετο και μετά, όταν κινδυνεύει με αυτόφωρο, υποβάλλει αίτηση για άδεια, για να το νομιμοποιήσει.

Σήμερα η κυβέρνηση μέσω των υπουργών περιβάλλοντος και ναυτιλίας διαπράττει ένα ακόμη βαρύτερο ατόπημα. Επιτρέπει τις δεκάδες περιβαλλοντικές παραβιάσεις του ΟΛΠ σε όλο το μήκος της ακτογραμμής, παρά την πάνδημη αντίθεση του ευρύτερου Πειραιά από το Παλατάκι ως το Πέραμα και τη Σαλαμίνα και όλων των αυτοδιοικητικών οργάνων. Είναι ώρα πια να δοθεί τέλος σε αυτή τη σκοτεινή ιστορία. Και η Cosco πρέπει να καταλάβει ότι κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Μέσα σε δύο χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, κατάφερε να στρέψει όλο τον Πειραιά εναντίον της. Οι ελπίδες ενός μεγάλου τμήματος της πειραϊκής κοινής γνώμης για «ανάπτυξη» εξανεμίστηκαν, οι θέσεις εργασίας ουδέποτε ήρθαν και έμεινε μόνο η βαριά ρύπανση στη θάλασσα και στον αέρα.

Last modified onΠέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 07:54

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου