Επίσκεψη στο 2ο Γενικό Λύκειο και Γυμνάσιο Πειραιά│Ο #pireas4all άκουσε τη σχολική κοινότητα

Πρωινό στο σχολικό συγκρότημα Τζαβέλα, το μεγαλύτερο του Πειραιά. Στο 2ο Γενικό Λύκειο και Γυμνάσιο. Με τον διευθυντή του Λυκείου, τη διευθύντρια του Γυμνασίου και τους καθηγητές.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεσηκώθηκαν. Ό,τι ζητούν είναι από λογικό ως αυτονόητο. Να διορθωθεί το κακό με τη σφαγή των εισακτέων, που πέταξε έξω από τα ΑΕΙ ένα επιπλέον 24% των υποψηφίων του Δήμου Πειραιά, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Να επανέλθουν τα καλλιτεχνικά μαθήματα -όπως το σχέδιο- για τα οποία εξετάζονται, αλλά δεν τα διδάσκονται! Να έχουν καθαρό σχολείο, φύλαξη, διαδικτυακή υποστήριξη και ανοιχτές αυλές τα απογεύματα, ό,τι γίνεται και στην Αθήνα αλλά και σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Η κυρία Κεραμέως τούς αγνοεί, συνεχίζοντας τον κηρυγμένο πλέον πόλεμο της με τη νεολαία. Εμείς επιλέξαμε να πάμε να ακούσουμε. Ο Νίκος Μπελαβίλας, εκπαιδευτικός και ο ίδιος, η δημοτική σύμβουλος Λία Δρίτσα-Αποστόλου και ο Γιάννης Βράκας από τη Γραμματεία μας #pireas4all. Στη μέση μιας ολοζώντανης συζήτησης για τα προβλήματα, την πανδημία, τα «κλειστά σχολεία» ήρθε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Σίσσυ Αλιγιζάκη, με δύο υπεύθυνους δημοτικών συνεργείων. Ο διάλογος είχε μία σοβαρή κατάληξη, τουλάχιστον για το άνοιγμα της αυλής του σχολείου, τη συντήρηση των κτιρίων και την ενίσχυση της δικτυακής επικοινωνίας.

Εκεί, στην ξενάγηση στις αίθουσες, έπεσε άλλη μία ωραία ιδέα από τους εκπαιδευτικούς: η δημιουργία μίας σχολικής βιβλιοθήκης όπως και η τοποθέτηση ανελκυστήρων στο τετραώροφο συγκρότημα. Συζητήθηκε, και ο Νίκος Μπελαβίλας υποσχέθηκε να ετοιμάσει ένα προσχέδιο με τους φοιτητές του και να έρθει στον Δήμο για χρηματοδότηση.

Ελπίζουμε όλα να φτάσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να εγκριθούν. Θα προσπαθήσουμε για αυτό. Καλή σχολική χρονιά. λοιπόν, σε μαθητές και δασκάλους, με υγεία και γνώση!

Ευχαριστούμε τη Franki Roma για την πρωτοβουλία και τις φωτογραφίες.

 

 

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου