Στο «Χάι-Λάιφ» λέμε «Ναι»

Ταχύτατες ήταν οι εξελίξεις στην υπόθεση του ιστορικού κινηματοθεάτρου «Χάι-Λάιφ» στον Πειραιά μέσα στην εβδομάδα που πέρασε.

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία αναστέλλεται η οικοδομική άδεια και απαγορεύεται οποιαδήποτε εργασία στον διατηρητέο κινηματογράφο, οι κατασκευαστές επιχειρηματίες προσέγγισαν τον Δήμο Πειραιά, προτείνοντας του την αγορά του κτιρίου. Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνάντησή τους με τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, τον επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς για Όλους» Νίκο Μπελαβίλα και τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Αράπη. Την επομένη έγινε αυτοψία στον χώρο. Διερευνώντας τη δυνατότητα συγχρηματοδότησης της αγοράς του διατηρητέου κτιρίου, υπήρξε επικοινωνία με την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, του δημάρχου και του επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης.

Την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό. Το σύνολο των παρατάξεων τοποθετήθηκαν υπέρ της λύσης της εξαγοράς του κινηματοθεάτρου και της αναβίωσής του ως χώρου πολιτισμού. Αυτή η όχι και τόσο συχνή πολιτική ομοψυχία αποτυπώθηκε και στην εκπομπή των Γ. Κλάδη και Ν. Παρασκευά στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι Ένα» το Σάββατο με καλεσμένους τους Στ. Αντωνάκου, Ν. Μπελαβίλα, Δ. Μανωλάκου και Δ. Αράπη. 

Η επόμενη κίνηση, όπως ειπώθηκε, θα είναι η ομόφωνη πρόσκληση-αίτημα προς την Περιφέρεια Αττικής από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά για οικονομική και τεχνική στήριξη του έργου της εξαγοράς και αναβίωσης του «Χάι-Λάιφ» ως Στέγης κινηματογράφου, τέχνης και πολιτισμού, σε μία πόλη που έχει μεγάλη ανάγκη τέτοιων χώρων.

Η ασπίδα προστασίας, η οποία στήθηκε εδώ και έναν χρόνο με πρωτοβουλία του «Πειραιάς για Όλους» και τη συμμετοχή μίας εκατοντάδας Πειραιωτών διανοούμενων και καλλιτεχνών αποδίδει. Στο «Χάι-Λάιφ» λοιπόν λέμε ένα μεγάλο «Ναι». Ανήκει στους δημότες του Πειραιά, ανήκει στον πολιτισμό και κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε αυτός ο στόχος να επιτευχθεί.   

Last modified onΔευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 09:27

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου