Φαινόμενα καταχρηστικών συμπεριφορών από τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ

Το «πολύ κακό για το τίποτα» που ανάρτησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ), Ιωσήφ Βουράκης, στη σελίδα του ΟΠΑΝ στο Facebook -ως απάντηση στην παράταξή μας «Πειραιάς για όλους» σχετικά με τις ανησυχίες και επισφάλειες της λειτουργίας του ΣΕΦ- είναι απάντηση που εκτιμάται και κρίνεται και από εμάς και από τους δημότες και δημότισσες της πόλης μας και ιδίως από τα μέλη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά. Αυτά γνωρίζουν καλά τι σημαίνει και το «κακό» και το «τίποτα».

Σε εμάς όμως επιπλέον, ως θεσμικός τοπικο-αυτοδιοικητικός οργανισμός, επιφορτισμένος με το δικαίωμα και την υποχρέωση της τήρησης της νομιμότητας και της απρόσβλητης δημοκρατικής λειτουργίας, αντιστοιχεί να υπενθυμίσουμε, κατ’ αρχήν, στον πρόεδρο, Ιωσήφ Βουράκη, ότι ο λογαριασμός του ΟΠΑΝ στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης Facebook δεν του ανήκει. Ανήκει στον Οργανισμό και εκεί δικαιούται να αναρτά μόνο ό,τι θεσμικά επιτρέπεται σ’ αυτόν, όπως για παράδειγμα αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, ενημερώσεις για τα προγράμματα, τις εκδηλώσεις, το σχεδιασμό κ.λπ. Ό,τι δηλαδή περιβάλλεται από τον τύπο και την ουσία των νόμιμων αρμοδιοτήτων, διαδικασιών και λειτουργιών του ΟΠΑΝ.

Σχόλια προσωπικά, απόψεις προσωπικές και άλλα συναφή του προέδρου ή και οποιουδήποτε μέλους του Δ.Σ. του ΟΠΑΝ απλώς δεν αναρτώνται, γιατί δεν συνάδουν με τη λογική του αξιακού μας συστήματος ως προς τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων.
Αυτονόητο δεν είναι;
Γιατί ο πρόεδρος δεν το γνωρίζει αυτό;

Του ζητούμε να το αποδεχτεί, να αποσύρει τη συγκεκριμένη ανάρτηση και να μην επαναλάβει ποτέ αυτή την καταχρηστική συμπεριφορά.

Quae supra nos, nihil ad nos.
[Ό,τι είναι από πάνω μας (σ.σ. Ο ΟΠΑΝ εν προκειμένω), δεν μας ανήκει.]

Για τη δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Όλους»,
                                                                         Βάνα Μελά, Παναγιώτης Αναστασάκος
                                                                                                 μέλη του Δ.Σ του ΟΠΑΝ