Μία άτολμη αποσπασματική αναμόρφωση του Οργανισμού του Δήμου Πειραιά

Για μια ακόμα φορά τροποποιείται αποσπασματικά και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τις δημοτικές παρατάξεις ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά (14.07.2021). Ούτε ο Δήμαρχος ούτε οι αντιδήμαρχοι μπόρεσαν να απαντήσουν σε σωρεία ερωτημάτων που έθεσαν οι σύμβουλοι του «Πειραιάς για Όλους» για την αναγκαιότητα αυτής της «ολίγον» τροποποίησης του Οργανισμού, όταν επί επτά χρόνια εκκρεμεί η απολύτως απαραίτητη τροποποίηση και εκσυγχρονισμός του στο σύνολό του. 

Η προχειρότητα της εισήγησης και η μη μελέτη του θέματος αποδείχθηκαν -κατά τη διάρκεια της συζήτησης- σε ακραίες περιπτώσεις, όπως όταν εμφανίστηκαν αδικαιολόγητα «προσόντα» για προϊσταμένους βασικών διευθύνσεων (π.χ ειδικότητα αρχιτέκτονα για θέση προϊσταμένου αποθήκης!).

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση αφορά τη μεταφορά της αρμοδιότητας αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης που στελεχώνεται σήμερα με 11 πτυχιούχους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν τη σχετική τεχνογνωσία, στη Διεύθυνση Επικοινωνίας-Προβολής και Μέσων Ενημέρωσης που στελεχώνεται σχεδόν αποκλειστικά από δημοσιογράφους, τροποποιώντας μόνο τον τίτλο της χωρίς να προβλέπεται ανάλογη στελέχωση.

Η τροποποίηση του Οργανισμού είναι άτολμη και άνευ νοήματος, καθώς πίσω από αυτήν δεν υπάρχει ούτε ο υποτυπώδης σχεδιασμός από την πλευρά της δημοτικής πλειοψηφίας.

Αυτή η έλλειψη στρατηγήματος έκανε τον Δήμο Πειραιά να αδυνατεί όλα αυτά τα χρόνια να απορροφήσει εκατοντάδες εκατομμύρια που έχουν εγκριθεί από το κράτος και την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για έργα και δράσεις που τόσο έχει ανάγκη ο Πειραιάς.

Ο «Πειραιάς για Όλους» καταψήφισε την εισήγηση της δημοτικής αρχής και πρότεινε διαβούλευση ώστε να υπάρξει, επιτέλους, μια συνολική αναδιάρθρωση υπηρεσιών και στελεχών για να ανταποκριθεί ο δημοτικός μηχανισμός στις νέες προκλήσεις και απαιτήσεις.

Last modified onΠαρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 13:27

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου