ΟΛΠ Α.Ε. και Cosco αντιμέτωπες με τρεις ταυτόχρονες προσφυγές στο ΣτΕ

Τώρα αρχίζει το γερό παιχνίδι. Κατατίθενται ταυτόχρονα τρεις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των έργων του ΟΛΠ και της Cosco.
Κατετέθη η προσφυγή των κατοίκων της Σαλαμίνας, αρχαιολόγων και βουλευτών της Β’ Πειραιά κατά των Ναυπηγείων της Κυνόσουρας και ακολουθούν οι δύο προσφυγές του αυτοδιοικητικού μετώπου Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος, Σαλαμίνας και Αίγινας όπως και του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κατά του συνόλου των έργων που εγκρίθηκαν με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Ήλθε η ώρα ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και η Cosco να αναζητήσουν ένα σοβαρό ακριβοπληρωμένο νομικό γραφείο για να αποδείξει ότι όλα αυτά τα έργα «ευνοούν το περιβάλλον» όπως ισχυρίζονται.
Από την άλλη, από τη δική μας πλευρά, μία στρατιά άμισθων εθελοντών -από την αφρόκρεμα των νομικών και τεχνικών του Πειραιά- έχουν συντάξει τα πολυσέλιδα τεκμηριωμένα κείμενα που αποκαλύπτουν πώς ο ΟΛΠ και η Cosco με τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ τίναξαν στον αέρα κάθε ευρωπαϊκό και εθνικό νόμο για το περιβάλλον.
O "Πειραιάς για Όλους" έχει την ιδιαίτερη τιμή να συμμετέχει σε αυτό το παμπειραϊκό μέτωπο με τα μέλη του, τις/τους μάχιμους δικηγόρους και μηχανικούς του. #pireas4all
Φωτό: Τύμβος Σαλαμινομάχων και Ναυπηγεία Κυνόσουρας δια χειρός Konstantinos Zirganos - Kazoleas.
Last modified onΤρίτη, 13 Ιουλίου 2021 16:11

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου