Μικρολίμανο: Συνάντηση Επιτροπής Κατοίκων με εκπροσώπους #pireas4all

Η απογευματινή βροχή της Τετάρτης 09.06.2021 έκανε ένα διάλειμμα και η προγραμματισμένη συνάντηση με την Επιτροπή Κατοίκων του Μικρολίμανου δεν ματαιώθηκε. Αντίθετα, στις δύο ώρες που βρεθήκαμε μαζί τους στα σκαλάκια της Βότση και Μίνωος συζητήσαμε εκτενώς για τα έργα της ανάπλασης, καθώς τα βλέπουν να προχωρούν χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο για τα σημαντικά ζητήματα που διαχρονικά θέτουν σχετικά με τη συνύπαρξη τους με τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, που λειτουργούν στο χώρο. 

Με παρόντες και παρούσες τον επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» Νίκο Μπελαβίλα, τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Αναστασάκο, την κοινοτική σύμβουλο της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας Μαρία Ζορμπαλά, τη συντονίστρια της Γραμματείας Αργυρώ Βράκα και μέλη της παράταξης, οι κάτοικοι του Μικρολίμανου αναφέρθηκαν σε τρία σημαντικά θέματα που είναι:  

  1. Χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων κατοίκων και επισκεπτών.
  2. Ηχορύπανση από τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης καθώς και οι μυρωδιές  που βγαίνουν  από τις καμινάδες.
  3. Κατάληψη καταστρώματος παραλιακού δρόμου από τραπεζοκαθίσματα και αδυναμία μετακίνησης πεζών τις βραδινές ώρες.

Ο Νίκος Μπελαβίλας ενημέρωσε τους κατοίκους  για τις εξελίξεις, σημειώνοντας ότι αυτή είναι «δουλειά» του Δήμαρχου. Τόνισε ότι η χωροθέτηση και η εξασφάλιση των πάρκινγκ έπρεπε να είχε προβλεφθεί  μαζί με τον σχεδιασμό της ανάπλασης και όχι τώρα που αυτή ολοκληρώνεται και το πρόβλημα ορθώνεται μπροστά μας, καθώς οι ανάγκες για θέσεις στάθμευσης είναι περισσότερες από 500. Από αυτές τουλάχιστον 150 πρέπει να είναι ορισμένες για τους κατοίκους και οι υπόλοιπες για τους επισκέπτες. Επισημάνθηκε το πρόβλημα των παρκαδόρων των καταστημάτων, που είναι «μάστιγα» για την περιοχή.

Στη συζήτηση συμμετείχε και δικηγόρος, εκπρόσωπος των κατοίκων, ο οποίος ενημέρωσε για τις συναντήσεις με τον Δήμαρχο και σημείωσε ότι δεν είχε απαντήσεις για τα θέματα που θέτουν οι κάτοικοι.
 
Ως «Πειραιάς για Όλους» δεσμευτήκαμε να παρακολουθούμε το ζήτημα, να θέσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον όλο προβληματισμό, να παρακολουθήσουμε τη διαμόρφωση κανονισμού λειτουργίας του χώρου και να επαναλάβουμε τη συνάντηση με τους κατοίκους για τις όποιες εξελίξεις υπάρξουν.

Τέλος, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στη διαμόρφωση των πεζοδρομίων, με αποτέλεσμα κάτοικοι και επισκέπτες να αναγκάζονται να περπατούν στο οδόστρωμα, κάνοντας στην άκρη για να περάσουν τα αυτοκίνητα, μερικά εκ των οποίων κινούνται με μεγάλη ταχύτητα. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην παραλία αλλά και στη Βότση, ο μόνος δρόμος εισόδου στο λιμανάκι.

Last modified onΚυριακή, 13 Ιουνίου 2021 06:41

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου