Συλλογή υπογραφών για το πάρκο Γεννηματά στα Καμίνια

Η κατάσταση στο Πάρκο Γεννηματά στα Καμίνια είναι γνωστή: ένας ιδιοκτήτης καφετέριας οικειοποιείται τον χώρο, μια δημοτική αρχή αδιαφορεί και οι κάτοικοι της περιοχής -και όχι μόνο- στερούνται το δικαίωμα μετάβασης και ολιγόωρης παραμονής τους σε έναν δημόσιο χώρο χωρίς να ξοδεύονται.

Ο «Πειραιάς για Όλους» αναλαμβάνει πρωτοβουλία να απευθυνθεί με επιστολή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Είναι σημαντικό, αν είστε κάτοικοι Πειραιά -και ακόμα καλύτερα των Καμινίων και της Παλιάς Κοκκινιάς- και αν συμφωνείτε με το περιεχόμενό της, να την υπογράψετε. Κάθε υπογραφή ενισχύει τη δίκαιη διεκδίκησή μας και όσες περισσότερες συγκεντρωθούν τόσο αποτελεσματικότερα θα λειτουργήσει ο μοχλός πίεσης.

Μπορείτε να υπογράψετε στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., γράφοντας το όνομά σας, την ιδιότητά σας και την ταχυδρομική διεύθυνσή σας.

 

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής

Πειραιάς, --.06.2021

Προς:
- Δήμαρχο Πειραιά, κ. Ιωάννη Μώραλη
- Πρόεδρο και Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά

Αξιότιμες Κυρίες, Αξιότιμοι Κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση που επικρατεί στο Πάρκο Γεννηματά στα Καμίνια και να σας θέσουμε ορισμένα ερωτήματα τα οποία μας απασχολούν εδώ και καιρό.
Το πάρκο Γεννηματά –ένα δημόσιο πάρκο που αγοράστηκε και διαμορφώθηκε με δημόσιους πόρους, όπως έχει ειπωθεί κατ’ επανάληψη και στο Δημοτικό Συμβούλιο, και απολάμβαναν όλοι οι δημότες ισότιμα και ελεύθερα– πολύ σύντομα παραδόθηκε στους ιδιώτες. Εντός του πάρκου λειτουργεί επιχείρηση (καφετέρια) ιδιωτικών συμφερόντων με αποτέλεσμα να μην είναι ξεκάθαρο στους δημότες ποιοι χώροι διατίθενται προς ιδιωτική
και ποιοι προς δημόσια χρήση.
Συγκεκριμένα, βλέπουμε ελάχιστα παγκάκια σε τέσσερα στρέμματα ελεύθερου χώρου για να εξυπηρετούνται οι πολίτες και αναρωτιόμαστε τι είδους δημόσιο πάρκο είναι αυτό όπου άνθρωπος δεν μπορεί να ξαποστάσει, εκτός και αν πάει να καθίσει και να πληρώσει στην καφετέρια!
Είναι προκλητικό να απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα εντός του πάρκου, ενώ είναι πλέον ξεκάθαρο ότι σε καμιά περίπτωση δεν νομιμοποιείται η ανάρτηση απαγορευτικών πινακίδων με το λογότυπο του Δήμου Πειραιά, οι οποίες λειτουργούν εκφοβιστικά για τους πολίτες.
Στον εν λόγω χώρο τοποθετήθηκαν ηλεκτρονικά παιχνίδια, φουσκωτά για παιδάκια τα οποία παραμένουν ως σήμερα.
Τέλος, ο εν ενεργεία ιδιοκτήτης της καφετέριας όχι μόνο συμπεριφέρεται σαν ιδιοκτήτης του πάρκου αλλά μοιράζει αφειδώς παρατηρήσεις τόσο σε  παιδιά όσο και στους συνοδούς τους (γονείς, παππούδες και γιαγιάδες) με αποτέλεσμα πολλοί δημότες να θεωρούν ότι το πάρκο είναι πλέον ιδιωτικός χώρος, να αποθαρρύνονται και να μην εισέρχονται σε αυτό.
Προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να σταματήσουν οι εντάσεις ζητούμε, από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:
α) Παραμένει το πάρκο Γεννηματά, ο χώρος με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στα Καμίνια, ένα δημόσιο πάρκο;

β) Πόσο και ποιο τμήμα του πάρκου διατίθεται προς ιδιωτική και πόσο και ποιο προς δημόσια χρήση;

γ) Έχει ο εκάστοτε επιχειρηματίας δικαίωμα να κόβει δέντρα και να αφαιρεί παγκάκια προκειμένου να επεκτείνει την επιχείρησή του ή οφείλει, όπως όλοι, να σέβεται τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τους χώρους πρασίνου;

δ) Με ποια αρμοδιότητα ο επιχειρηματίας της καφετέριας απευθύνεται σε επισκέπτες που δεν είναι πελάτες του και κάνει παρατηρήσεις σε παιδιά και σε συνοδούς τους;


Αναμένουμε τις απαντήσεις σας.

Την επιστολή υπογράφουν:

Last modified onΚυριακή, 06 Ιουνίου 2021 21:20

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου