Την προβλήτα του ΟΛΠ την πήρε ο νοτιάς - Δελτίο Τύπου

Την προβλήτα του ΟΛΠ την πήρε ο νοτιάς - Δελτίο Τύπου Πηγή φωτογραφιών: www.902.gr

Ο διαβόητος μη αδειοδοτημένος Νότιος Προβλήτας του ΟΛΠ διαλύθηκε από τον νοτιά που χτυπάει την Πειραϊκή και θα τη χτυπάει τις επόμενες ώρες.

Οι τεχνικοί της Cosco έκαναν το θαύμα τους. Χιλιάδες τόνοι χωμάτων αγνώστου προέλευσης και σκουριάς της Χαλυβουργικής, τα μπάζα που διέρχονταν παράνομα από την πόλη ένα μήνα τώρα σκόρπισαν στην ευρύτερη περιοχή. Τα κύματα και οι δυνατοί άνεμοι διέλυσαν όλη την επιχωμάτωση και έσπασαν τσιμεντοκιβώτια χύνοντας το περιεχόμενό τους στη θάλασσα. Το ταφικό μνημείο Θεμιστοκλή και ο βυθός του καλύπτεται αυτή τη στιγμή από λάσπη.

Ο ΟΛΠ αγνοώντας ακόμη και τους βασικούς κανόνες της τεχνικής των λιμενικών έργων, προκειμένου να προλάβει να περάσει τα φορτηγά πριν βγουν οι απαγορευτικοί όροι της ΜΠΕ για να τελειώσει το έργο φθηνά και γρήγορα, δεν κατασκεύασε περιμετρικά θώρακα εγκιβωτισμού για να προστατεύσει τα μπάζα από τη θάλασσα με αποτέλεσμα να πάρει το κύμα όλο το εργοτάξιο. Ακολούθησε ακριβώς την τεχνική του "να χτίζεις στην άμμο παλάτια" και όπως ήταν αναμενόμενο ο νοτιάς το έκανε χίλια κομμάτια.

Η σημερινή καταστροφή είναι απόδειξη της σημασίας που δίνει ο ΟΛΠ για το περιβάλλον του Πειραιά και του τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια του άχρηστου αυτού έργου. 

Πειραιάς για όλους #pireas4all

Πηγή φωτογραφιών: www.902.gr

Last modified onΠαρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 17:45

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου