"Λαϊκές συνελεύσεις καραντίνας": Νέο Φάληρο _ Γ’ Δημοτική Κοινότητα

"Λαϊκές συνελεύσεις καραντίνας": Νέο Φάληρο _ Γ’ Δημοτική Κοινότητα Φωτό: Άγγελος Καλοδούκας
Μία μεγάλη σύσκεψη για το Νέο Φάληρο με τη συμμετοχή σαράντα μελών και φίλων του “Πειραιάς για όλους” έγινε στην αρχή της εβδομάδας. Θα θέλαμε να βρεθούμε από κοντά, αλλά επειδή δεν γίνεται και δεν πρέπει, αποφασίσαμε να αρχίσουμε λαϊκές συνελεύσεις καραντίνας, αλλιώς θα μας πάρει σβάρνα η εγκατάλειψη.
Συμμετείχαν πολλές και πολλοί κάτοικοι της συνοικίας, οι δημοτικοί και κοινοτικοί μας σύμβουλοι αλλά και φίλοι από τα γειτονικά Καμίνια, καθώς ένα από τα κρίσιμα της συζήτησης ήταν οι εξελίξεις στην οδό Πειραιώς: Κεράνης, ΧΡΩΠΕΙ, Ήβη, ΑΗΣ Νέου Φαλήρου και το νέο πολυκατάστημα Πειραιώς και Κηφισού. Εκκρεμότητες δεκαετιών μαζί με το στοιχειωμένο πάρκο των οικοπέδων Χαραγκιώνη. Αλλά δεν είναι μόνον αυτά. Η προβληματική διάνοιξη της οδού Κανελλοπούλου, το αφόρητο λόγω Metropolitan κυκλοφοριακό πρόβλημα, το εργοτάξιο του Τραμ που δεν λέει να τελειώσει, η απίστευτης υποβάθμισης διάβαση των πεζών κάτω από τη γέφυρα προς τη Μυρτιδιώτισσα και τη Τζαβέλλα, το έργο του καναλιού του ΣΕΦ και της ακτής Δηλαβέρη, τα κονδύλια των σχολείων, το ημιτελές Πάρκο του Φαληρικού Όρμου που μπαίνει σε νέες περιπέτειες λόγω κακών επιλογών της διοίκησης Πατούλη.
Ένας ατέλειωτος κατάλογος προβλημάτων που δεν λένε να βρουν λύση. Και ένα Κοινοτικό Συμβούλιο που δεν συγκαλείται εδώ και μήνες “λόγω πανδημίας”. Όλη η Ελλάδα συνεδριάζει με τηλεδιασκέψεις αλλά η διοίκηση του Δήμου Πειραιά αδυνατεί να το επιβάλλει στους προέδρους των κοινοτήτων! Ή αλλιώς ο Covid-19 ως άλλοθι για την κατάργηση της δημοκρατίας.
Γι' αυτό είμαστε εδώ, για να συμβάλλουμε να διορθωθούν. Υποσχεθήκαμε ότι θα πιέζουμε, θα βρισκόμαστε, θα παίρνουμε πρωτοβουλίες για τη γειτονιά συνεχώς.
[30.11.2020]
Last modified onΣάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 11:35

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου