#Δεν_είσαι_μόνη Η δράση των γυναικών του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά

Η Βάνα Μελά και η Λία Δρίτσα-Αποστόλου, #pireas4all συμμετείχαν στη δράση των γυναικών του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά #Δεν_εισαι_μόνη
Το σύνθημα για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, από τις γυναίκες του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πειραιά στα πλαίσια της συμβολικής φωταγώγησης του πέτρινου ρολογιού στο Πασαλιμάνι. H δράση οργανώθηκε με τη στήριξη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Πειραιά και του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Πειραιά.

"Και όχι μόνο έχεις φωνή αλλά δεν είσαι και μόνη. Είμαστε ακόμα πολλές οι γυναίκες που πάσχουμε από τη βία ακριβώς γιατί είμαστε γυναίκες. Γυναίκες-μάνες, γυναίκες-κόρες, γυναίκες-σύζυγοι ή σύντροφοι, γυναίκες-ομοφυλόφιλες, γυναίκες-εργαζόμενες, γυναίκες-επαγγελματίες, γυναίκες όμορφες και λιγότερο όμορφες, ελληνίδες ή μετανάστριες, φτωχότερες ή πλουσιότερες. Πάντα γυναίκες κάτω από την ίδια πάντα εξουσία, την ανδρική που ακόμα μας βλέπει σαν ιδιοκτησία. Και δεν είναι λίγες οι φορές.
Πάσχουμε από τη βία που έχει πολλές μορφές. Είναι η λεκτική ή ψυχολογική βία, η οικονομική εκμετάλλευση, η σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση.
Δεν έχουμε τίποτε περισσότερο ή λιγότερο να κάνουμε από το να μιλάμε γι’ αυτό, από το να διεκδικούμε την ανατροπή του και την εξάλειψή του.
Γιατί είμαστε ακριβώς αυτό που είναι και οι άντρες, άνθρωποι.
Και θέλουμε να ζούμε με ισότητα και ισοτιμία, με σεβασμό και αυτοσεβασμό, χωρίς καμία διάκριση, επιφύλαξη, αντίρρηση ή παρέκβαση.
Γιατί το φύλο μας μάς προσδιορίζει με τον τρόπο που η κάθε μία μας θέτει και κανείς άλλος."
Πειραιάς 25.11.2020, Βάνα Μελά, Λία Δρίτσα-Αποστόλου #pireas4all

.be

Last modified onΣάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 08:09

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου