Ιστορική απόφαση: νίκη της δημοκρατίας αλλά και κάλεσμα σε εγρήγορση

Ιστορική απόφαση: νίκη της δημοκρατίας αλλά και κάλεσμα σε εγρήγορση Φωτό: Τατιάνα Μπόλαρη / Eurokinissi

Εγκληματική Οργάνωση η «Χρυσή Αυγή» με απόφαση του Εφετείου Αθηνών. Οι ναζί στη φυλακή. Μια ανάσα. Μια νίκη της δημοκρατίας, αλλά και κάλεσμα σε εγρήγορση για να μην ξανασυμβεί.

«Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. Η σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό» σχολίαζε ο Μπέρτολτ Μπρέχτ, όταν τελείωσε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Και δυστυχώς ήταν έτσι.

Η δημοκρατική πανστρατιά με κορυφαία του χορού τη Μάγδα Φύσσα, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, οι εκατοντάδες μάρτυρες κατηγορίας και η ιστορική πλέον τριάδα των δικαστών έστειλαν σήμερα τη συμμορία εκεί που πρέπει.

Όμως, με τον φασισμό δεν έχουμε τελειώσει. Χύνει καθημερινά το δηλητήριό του στην κοινωνία. Είναι τρόπος ζωής και καθημερινής συμπεριφοράς. Εδώ και στην Ευρώπη έρπει ένας κόσμος μίσους, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας, κακοποίησης και απροκάλυπτου εγκλήματος. Ο αγώνας για τη ριζική εξόντωσή του συνεχίζεται.

Με αφορμή τη σημερινή ιστορική απόφαση, ο «Πειραιάς για όλους» καλεί για μια ακόμη φορά τη δημοτική αρχή να μεριμνήσει για την απομάκρυνση του τεράστιου πανό με τα σύμβολα της «Χρυσής Αυγής», αναρτημένο απομεινάρι στο μπαλκόνι κεντρικού κτιρίου όπου μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2019 στεγάζονταν τα Γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης και όπου εκπαιδεύονταν τα τάγματα εφόδου και σχεδιάζονταν οι δολοφονικές επιθέσεις.  Ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο -σε άμεση οπτική επαφή από το γραφείο του δημάρχου και την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου- και δίπλα στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά.

 

Πειραιάς, 07.10.2020

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου