Επίσκεψη στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά

Η καμπάνια «επιστροφής» στην πραγματική πόλη, με όλους τους όρους και τα μέτρα ασφαλείας για τον COVID-19, ξεκίνησε συμβολικά από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Αντιπροσωπεία του «Πειραιάς για Όλους» με τον επικεφαλής Νίκο Μπελαβίλα και τους δημοτικούς συμβούλους Παναγιώτη Αναστασάκο και Τάκη Βουτυράκο επισκέφτηκαν, την Τρίτη 6/10/2020 το πρωί, τα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης όπου συναντήθηκαν με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους. Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΚΟΔΕΠ Γιάννης Βοϊδονικόλας, ο γενικός διευθυντής Νικήτας Κανάκης και η ειδική σύμβουλος Ουρανία Σακελλαράκη είχαν μία αναλυτική ενημερωτική συζήτηση με την αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης, με θέμα τη συνολική λειτουργία και ειδικότερα τα κοινωνικά έργα της ΟΧΕ, τη φιλοξενία αστέγων και το πρόγραμμα «Στέγη και Εργασία», το πρόγραμμα «Εστία» για τους μετανάστες και τη στήριξη αποκλεισμένων ή ευπαθών δημοτών.

Στη συνέχεια η ομάδα του «Πειραιάς για Όλους» μαζί με τα στελέχη της ΚΟΔΕΠ επισκέφτηκαν τους χώρους εργασίας, όπως και την αποθήκη υλικού και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους. Ευχαρίστησαν τη διοίκηση και το προσωπικό για την υποδοχή, τις αξιέπαινες προσπάθειες τους αλλά και για την εκτενή ενημέρωση και τον διάλογο.

Ο «Πειραιάς για Όλους» έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι θεωρεί την ΚΟΔΕΠ κρίσιμο πόλο για την πολιτική πρόνοιας στο Δήμο Πειραιά. Απέδειξε έμπρακτα τη στήριξη του στο έργο της μέσα στη βαθιά κρίση της πανδημίας, όταν συνεργάστηκε ουσιαστικά με τη δημοτική επιχείρηση για την προστασία των αστέγων στο λιμάνι και στο μοίρασμα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς συμπολίτες μας. Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει επικροτώντας ό,τι θετικό με κοινωνικό πρόσημο, προτείνοντας αλλά ταυτόχρονα ασκώντας κριτική και προγραμματική αντιπολίτευση σε ό,τι αρνητικό, στα λάθη και στις ελλείψεις.

Η καμπάνια αλληλοενημέρωσης και παρεμβάσεων του «Πειραιάς για Όλους» θα συνεχιστεί όλο τον Οκτώβριο με επισκέψεις στις νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά.

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου