Άγιοι Ανάργυροι ή η κακοποίηση μιας εκκλησίας

Το στέγαστρο πίσω από το ιερό των Αγίων Αναργύρων στην Παλιά Κοκκινιά είναι αυθαίρετο, άμεσα κατεδαφιστέο με τη βούλα των αρμόδιων υπηρεσιών. Υπάρχει και ένα τσουχτερό πρόστιμο 7.891 ευρώ. Η είδηση δεν είναι σε αυτό.

Η Διεύθυνση Πολεοδομίας Πειραιά έκανε καλά τη δουλειά της, επιβεβαιώνοντας αυτά που έλεγαν οι κάτοικοι με τις διαμαρτυρίες τους, η εφημερίδα "Καθημερινή" με τα δημοσιεύματά της, ο "Πειραιάς για Όλους" με την αναφορά του.
Η είδηση είναι αλλού -μία εκκλησία της πόλης έχει κακοποιηθεί με μία απαράδεκτη και εντέλει παράνομη κατασκευή. Το ίδιο και ένας κοινόχρηστος χώρος του Δήμου Πειραιά. Είναι σοβαρό αυτό που σημειώνει το έγγραφο της Πολεοδομίας, ότι οι υπάλληλοι του Δήμου δεν μπορούσαν καν να εισέλθουν σε κοινόχρηστο χώρο του Δήμου για να πραγματοποιήσουν την αυτοψία, καθώς αυτός ήταν κλειστός.
Όλα αυτά ενώ κατ' επανάληψη τα υπεύθυνα κατά τον νόμο συμβούλια και επιτροπές είχαν απορρίψει τις σχετικές αιτήσεις ανέγερσης και δεν είχαν επιτρέψει την ανέγερση αυτού του στεγάστρου.
Η είδηση επομένως βρίσκεται στην υπνηλία της πολιτική ηγεσίας του Δήμου Πειραιά. Σιωπούσε για το θέμα και χρειάστηκαν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων για να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αποκατάστασης της νομιμότητας. Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη.

Το πλήρες έγγραφο του χαρακτηρισμού του κατεδαφιστέου αυθαιρέτου και της επιβολής του προστίμου εδώ:
https://drive.google.com/…/1KUZPH81sFy1e1C86InLMiACBOx…/view

Last modified onΤετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 12:48

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου