ΣΜΑ στην Αναπαύσεως προβλέπει το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Ο «Πειραιάς για Όλους» συμμετέχει στη διαδικτυακή καμπάνια, στην οποία ήδη έχουν ενταχθεί 170 περιβαλλοντικές οργανώσεις, δημοτικές παρατάξεις και κινήσεις πολιτών και έχει συγκεντρώσει 18.000 υπογραφές που ζητούν την απόσυρση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου.

 
Έχουμε κάθε λόγο για αυτό. Η συζήτηση του, χωρίς ανοιχτή Βουλή και δυνατότητα δημόσιων τοποθετήσεων των περιβαλλοντικών φορέων, τα άρθρα «λάστιχο» για τις χρήσεις γης που χωρούν παντού, ο κίνδυνος για τις προστατευμένες περιοχές, η κατάργηση ορίων και ελέγχου, δημιουργούν έναν νομοθέτημα φιλοσοφίας Ντόναλντ Τράμπ, όπου όλα επιτρέπονται παντού, όπου το περιβάλλον θεωρείται εμπόδιο, ενώ η γη, τα βουνά, τα δάση, οι πόλεις ανήκουν στην αγορά. Η πανδημία και η κλιματική αλλαγή, δεν φαίνεται να έχουν βάλει μυαλό στους κυβερνώντες.
 
Και σε ότι αφορά τον Πειραιά μία απίστευτη διατύπωση που δεν μπορεί παρά να είναι λάθος:  Σύμφωνα με το Άρθρο 92, παρ. στ) στον Δήμο Πειραιά χωροθετείται Λειτουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων  στην οδό Αναπαύσεως. Ενημερώνουμε ότι η μόνη οδός Αναπαύσεως όπως και ο μόνος χώρος εκεί που έχει σχέση με τον Δήμο Πειραιά, είναι το ίδιο το ιστορικό νεκροταφείο της Αναστάσεως. Ας το μαζέψουν οι αρμόδιοι γιατί εκτίθενται. 

Πέραν των αστείων και της ειρωνείας και προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης το μεν κείμενο του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου αναφέρει ως Σταθμό Μεταφόρτωσης Αποριμμάτων το Ιστορικό Νεκροταφείο της Ανάστασης, το συνημμένο τοπογραφικό αναφέρεται στο οικόπεδο του Δήμου Πειραιά στη λεωφόρο Σχιστού στο Κερατσίνι, αλλά η πολεοδομική νομολογία είναι σαφής - το κείμενο υπερισχύει του σχεδίου! Επομένως αν το λάθος παραμείνει λάθος το άρθρο δεν θα έχει ισχύ.

Ζητάμε, το νομοσχέδιο να μην ψηφιστεί υπό αυτές τις συνθήκες και ο Δήμος Πειραιά να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό, συζητώντας το άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και λαμβάνοντας θέση.

Last modified onΚυριακή, 03 Μαϊος 2020 17:18

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου