Επιστολή προς Δήμαρχο Πειραιά: Επέκταση μέτρων απαλλαγής από δημοτικά τέλη σε ανέργους και σε εργαζόμενους με αναστολή εργασίας

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη ενόψει της σημερινής εκ περιφοράς συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πειραιά έστειλαν τρία μέλη της και δημοτικοί Σύμβουλοι με τον «Πειραιάς για όλους» Δημήτρης Γκερλές, Παναγιώτης Αναστασάκος και Παναγιώτης Βουτυράκος. Στην επιστολή τους δηλώνουν ότι όχι μόνο θα υπερψηφίσουν όποια κοινωνικά-οικονομικά μέτρα εισηγηθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για τη διευκόλυνση των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας Covid-19, αλλά και προτείνουν επέκταση των μέτρων που αφορούν στην απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού προς τους άνεργους και εκείνους που έχουν ενταχθεί στο πληροφοριακό  σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, λόγω αναστολής εργασίας.


Ακολουθεί η επιστολή:

Προς: 
1. Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη
2. Πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών, κα Αθηνά Γλύκα - Χαρβαλάκου
Κοινοποίηση:
Δημοτικές Παρατάξεις
 
ΘΕΜΑ: ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Κύριε Δήμαρχε,

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν με Δελτίο Τύπου του Δήμου Πειραιά κοινωνικά μέτρα οικονομικής διευκόλυνσης και απαλλαγής τελών σε πολίτες που διαβιούν ή και ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα στον Δήμο μας και πλήττονται από την πανδημία Covid-19.

Η δημοτική παράταξή μας «Πειραιάς για όλους» έχει προτείνει ανάλογα μέτρα με ανακοίνωσή της από 1ης Απριλίου 2020 και θα υπερψηφίσει τις σχετικές εισηγήσεις των Υπηρεσιών στην εκ περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 9 Απριλίου.

Κύριε Δήμαρχε, θα θέλαμε να σας προτείνουμε, επίσης, να συμπεριληφθεί εκτός ημερήσιας διάταξης και η απαλλαγή των ανέργων αλλά και όλων εκείνων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και είναι ενταγμένοι στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το Β’ εξάμηνο του 2020. Με το μέτρο αυτό στηρίζουμε και τους δημότες εκείνους που έχουν χάσει  την εργασία τους, ενώ παρέχουμε μια βοήθεια στις οικονομικά ευάλωτες οικογένειες.

Μετά τιμής,
Για τη δημοτική παράταξη «Πειραιάς για όλους»
Δημήτρης Γκερλές
δημοτικός σύμβουλος, μέλος ΟΕ
Παναγιώτης Αναστασάκος
δημοτικός σύμβουλος, αν. μέλος ΟΕ
Παναγιώτης Βουτυράκος
δημοτικός σύμβουλος, αν. μέλος ΟΕ

Πειραιάς, 8 Απριλίου 2020

Last modified onΠέμπτη, 09 Απριλίου 2020 08:06

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου