ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟΥ: Ποδόσφαιρο – Στίβος = 3 – 0, του Δημήτρη Γκερλέ

Μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής για τη νεολαία και τον αθλητισμό της πόλης μας θα μπορούσε να είναι η μετά από πολλά χρόνια απαραίτητη και αναγκαία ανακαίνιση και  επισκευή όλων σχεδόν των αθλητικών εγκαταστάσεων του «Θεμιστόκλειου», που πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας στη βάση σχετικής μελέτης και σχεδιασμού του Δήμου Πειραιά.


Ωστόσο, ο σχεδιασμός αυτός για μια ακόμα φορά έγινε σε βάρος του κλασσικού αθλητισμού. Με αποτέλεσμα, μετά την εκδίωξη του στίβου από τον κεντρικό αλλά και βοηθητικό χώρο του πρώην Σταδίου Καραϊσκάκη καθώς και από το ανοικτό γυμναστήριο του Σ.Ε.Φ, να συντελείται και στο μικρό «Θεμιστόκλειο» ανάλογη περιθωριοποίηση.

Μετά την επισκευή του δεν υπάρχουν πλέον τα δύο στρώματα του ύψους και του επί κοντώ, ούτε το ένα από τα δύο σκάμματα των αλμάτων εις μήκος και εις τριπλούν. Περιορίστηκαν, λοιπόν, οι  εγκαταστάσεις του στίβου, ενώ δημιουργήθηκαν οι υποδομές για εγκαταστάσεις γηπέδου ποδοσφαίρου.

Ο Πειραιάς  έχει αναδείξει δεκάδες πανελληνιονίκες και βαλκανιονίκες από τα σωματεία του Ολυμπιακού, του Εθνικού, του Πειραϊκού Συνδέσμου κ.α. Πολλοί απ’ αυτούς ξεκίνησαν από το Θεμιστόκλειο γυμναστήριο.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τους αείμνηστους Παντελή Νικολαΐδη (πρώην βουλευτή) στο επί κοντώ, Μιχάλη Μαλατίδη και Γιώργο Κασιμάτη στα εμπόδια, αλλά και τους νεότερους άλτες του ύψους, Οδυσσέα Παπατώλη και Κυριάκο Χονδροκούκη, χωρίς να ξεχνάμε τον δεκαθλητή και άλτη του ύψους,  πρώην αντιδήμαρχο Τάσο Κάρλε.

Η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να μεροληπτεί υπέρ ενός αθλήματος και να παραγκωνίζει τον κλασσικό αθλητισμό.
Ο Πειραιάς είναι η μόνη μεγάλη πόλη της χώρας που δεν διαθέτει στάδιο Στίβου και κινδυνεύει να χάσει  το υποτυπώδες Θεμιστόκλειο γυμναστήριο.

 

Δημήτρης Γκερλές, Δημοτικός Σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη «Πειραιάς για όλους»

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου