Όταν οι νύχτες στον Πειραιά φορτώνονται με ντεσιμπέλ και σωρούς απορριμμάτων

Ο τρόπος λήψης αποφάσεων σχετικά με την έγκριση ή μη άδειας παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος απασχολεί έντονα τους κοινοτικούς συμβούλους της δημοτικής μας παράταξης, κυρίως τους δύο της Β’ Δημοτικής Κοινότητας.

Ο «Πειραιάς για όλους» είναι υπέρ της ανεμπόδιστης λειτουργίας των καταστημάτων αυτών, όταν αυτή έχει όλα τα χαρακτηριστικά της τυπικής και ουσιαστικής νόμιμης δραστηριότητας. Όμως ο τρόπος με τον οποίο καλούνται τα κοινοτικά συμβούλια να εγκρίνουν ή να απορρίψουν μια άδεια παράτασης περιορίζει την απόφαση στο τυπικό μέρος της και δεν μας επιτρέπει να συνεκτιμήσουμε  την ουσία του ζητήματος.

Μετά από προσωπική μας επιτόπια έρευνα στη «νύχτα» του Πειραιά και συζητώντας με κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται τα καταστήματα αυτά, διαπιστώσαμε  σειρά προβλημάτων που προκύπτουν από τη λειτουργία τους με σημαντικότερα:

  • την  υπέρμετρη ηχορύπανση
  • την καταχρηστική στάθμευση
  • τους σωρούς απορριμμάτων

Έχοντας πλήρη επίγνωση ότι η λύση των προβλημάτων αυτών δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων των κοινοτικών συμβουλίων, θεωρούμε ότι θα πρέπει να συζητηθούν στα κοινοτικά συμβούλια και με σχέδιο και συντονισμένα να προωθηθούν σε όλα τα όργανα και τους αρμόδιους φορείς προς άμεση επίλυση.

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου