Πανηγυρικό κλίμα, ενθουσιασμός και μεγάλη συμμετοχή στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του «Πειραιάς για Όλους»

Σε πανηγυρικό κλίμα και με την συμμετοχή εκατοντάδων απλών πολιτών και φίλων του συνδυασμού, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη το βράδυ τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους».

Ο Νίκος Μπελαβίλας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ταξίδι του συνδυασμού από τον Νοέμβριο έως και σήμερα. Άσκησε δριμύτατη κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή αλλά και προσωπικά στον Γιάννη Μώραλη ενώ κάλεσε και τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας να παρουσιάσει τις θέσεις του και το πρόγραμμα του.

Σημεία από την ομιλία του Νίκου Μπελαβίλα 

 • Επιχείρησαν τα ολιγαρχικά εξαπτέρυγα να υποτιμήσουν το "Πειραιάς για Όλους". Στην αρχή, τον Νοέμβρη, με το ποιός είναι αυτός; Όταν το ακαδημαϊκό βιογραφικό μου χτύπησε κόκκινο στο διαδίκτυο και μάθανε τα Παραπολιτικά και σιγά-σιγά όλος ο Πειραιάς, ποιός είναι αυτός, είχαμε δεύτερο κύμα: Ναι αλλά έχει πατέρα κατσιαπλιά και συμμορίτη του Εμφυλίου. Και τότε σηκώθηκαν και οι πέτρες, από τον Πρόεδρο της Βουλής ως παλαίμαχους πειραιώτες συντηρητικούς απέναντι στον ολιγάρχη και τα Μακελειά του για την Ύβρι απέναντι σε έναν ήρωα της Εθνικής Αντίστασης.
 • Γιατί δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ΔΗΜΑΡ, το "Πράττω", η "Γέφυρα", ο ευρύτατος πλέον κόσμος της "Προοδευτικής Συμμαχίας", της σοσιαλδημοκρατίας και της οικολογίας. Μας στηρίζουν ακόμη πολλοί Πειραιώτες από τους ΑΝΕΛ, την Ένωση Κεντρών όπως και σοβαροί δεξιοί δημοκράτες.
 • Ποιοί δεν μας στηρίζουν μετά βεβαιότητας: Η Φώφη Γενηματά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η πρώτη στηρίζει καθαρά Μαρινάκη, ο δεύτερος στηρίζει τον επίσημο συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά του πληρώνει τα γραφεία ο κύριος Μαρινάκης.
 • Είμαστε Πειραιώτες και Πειραιώτισες, είμαστε μία πολύ έμπειρη δοκιμασμένη μεγάλη ομάδα που συμμετέχει στα αυτοδιοικητικά εδώ και πολλά χρόνια, με επιτυχίες, διεκδικήσεις, σχεδιασμούς-που ξέρει τον Πειραιά και τον Δήμο απέξω. Με κορυφαίους τη Μαρία, τη Βάνα, τον Δημήτρη και τους διαμερισματικούς μας συμβούλους, με τον Θοδωρή και την Ελένη πριν από εμάς, με τον Κώστα Κωσταράκο ακόμη πιό πριν. Είμαστε η αυτοδιοικητική Αριστερά της πόλης. Σήμερα πιά είμαστε ένα λαμπρό μεγάλο ψηφοδέλτιο με 145 απλούς, δημιουργικούς, στρατευμένους  και αποφασισμένους ανθρώπους. Πειραιώτες και Πειραιώτισσες. 46,9% γυναίκες. Είμαστε επιστήμονες, εργαζόμενοι, άνεργοι, τεχνίτες, υπάλληλοι, ναυτικοί, φοιτητές, συνταξιούχοι, δάσκαλοι, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, οδηγοί, γεωπόνοι, έμποροι, αθλητές, προπονητές,  πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, νοικοκυρές, πολίτες ενεργοί στην ωραία μάχη της καθημερινότητας για τον "Πειραιά για Όλους". Αυτές και αυτοί ανήκουν στον πραγματικό Πειραιά των πέντε δημοτικών κοινοτήτων. 52,8% από αυτούς κατεβαίνουν στις εκλογές για πρώτη φορά. Ευχαριστούμε καθέναν και καθεμιά για την απόφαση της συμμετοχής τους.
  Είναι το ψηφοδέλτιο που καταθέσαμε προχθές. Η πρώτη γραμμή της μάχης, το πλήρωμα του Πειραιάς για όλους.   
 • 34 νέοι και νέες. Όσοι κινδυνεύουν, οι νικημένοι της κρίσης, η νέα γενιά, η πρώτη μετά τον Πόλεμο που βίωσε χειρότερες μέρες από αυτές των γονιών της. Ανάμεσα τους δύο Έλληνες μετανάστες, ο Μαρίνος και ο Ηλίας, επιστήμονες του εξωτερικού που τους φέραμε συμβολικά πίσω, ελπίζουμε και οριστικά σε λίγο. Είναι και δύο μετανάστες με καταγωγή από την Αλβανία, η Κρίστη και ο Κωστάκι, εδώ δίπλα μας, πλήρως ενταγμένοι με τα δικαιώματα τους, τη δημιουργική δουλειά, την ισότιμη συμμετοχή τους, όπως θέλουμε να είναι όλοι οι μετανάστες.

 

Όλοι αυτοί, αγόρια και κορίτσια, νέοι και νέες,  δεν είναι "αστέρες. Είναι "αστέρια", τα αστέρια μας!

 

 • Το ψηφοδέλτιό μας, ανοίγει με την Άντα, 19 ετών πρωτοετή φοιτήτρια και κλείνει με άλλη μία νεότατη συντρόφισσα, που με συγκίνηση ανακοινώνω το όνομα της. Μία αντάρτισσα, στέλεχος της ΕΔΑ, του πρωτοπόρου κινήματος των γυναικών, την Άννα Κατσούλη, τιμημένη εκπρόσωπο μιάς ηρωικής γενιάς που η αγάπη μιάς φλογισμένης ζωής για τον Πειραιά και την Αριστερά, την έκανε, να δεχθεί και τώρα "να κρατήσει όπλο" σε αυτή τη μάχη και γίνει μέλος του πληρώματος για την πειραϊκή νίκη μας.
 • Δεν ήρθαμε από το πουθενά, δεν αντιγράφουμε αλλά παράγουμε ιδέες, όλα αυτά τα χαμένα χρόνια. Που υλοποιούνται. Που κερδίζουν. Δεν υπόσχομαι λαγούς με πετραχήλια αλλά κόπο, δουλειά και προσπάθεια για τις γειτονιές, για την απλή αλλά πολύτιμη καθημερινή ζωή των Πειραιωτών
 • Και ακολουθούν ηλεκτροφωτισμός δρόμων, πεζοδρόμια, ΑΜΕΑ, παράνομη στάθμευση, υποδομές για προσχολική εκπαίδευση, συντήρηση σχολείων. Αυτό θα είναι το Ευαγγέλιο του Τεχνικού Προγράμματος του 2019-2023. Πρώτα αυτά, πριν περάσουμε στα μεγάλα.
 • Ο Γ. Μώραλης ψευδώς λέει χάρη σε εκείνον, ότι για πρώτη φορά ο Δήμος Πειραιά θα λαμβάνει 2.000.000 ευρώ ετησίως ως αντισταθμιστικά από τον ΟΛΠ. Κύριε Μώραλη, ο Δρίτσας έφερε αυτά τα χρήματα στη σκληρή αναδιαπραγμάτευση της Σύμβασης. Ο κύριος Βενιζέλος που σας στηρίζει είχε στείλει το λιμάνι αλλού.  Ο Δρίτσας κέρδισε ότι κερδήθηκε το 2015-2016. Όχι εσείς. Τα χρήματα, τα Λιπάσματα, την εξασφάλιση των εργαζομένων, τη χωροθέτηση της Πολιτιστικής Ακτής, Την Κυνοσούρα 600 και άλλα. Και κυρίως τον Δημόσιο Έλεγχο και ανταπόδοση. Σε αυτά είναι τα 2 εκ.  
 • Οι δημότες δεν έχουν ανάγκη από τα φιλοδωρήματα του κ Μαρινάκη, και η στήριξη σε άπορες οικογένειες ή τα πενηντάευρα σε νέους άνεργους, δεν είναι άλλοθι για το ότι ο κ Μαρινάκης δεν έχει ελληνική σημαία στα πλοία του, και τα υπερκέρδη του βρίσκονται εκτός Ελλάδας. Και μόνο το γεγονός ότι τα πλοία του δεν έχουν ελληνική σημαία, αποτελεί λόγο αποκλεισμού του από τα κοινά της πόλης.
 • Εμείς, δεν σχεδιάζουμε να σώσουμε τον Πειραιά με φιλανθρωπία-αλλά με πραγματικά έργα, χρήματα, επενδύσεις δημόσιου χώρου, τότε διαμορφώνεται το ευνοϊκό περιβάλλον για να έλθουν επενδυτές-το γνωρίζουμε αυτό από πολλά χρόνια.
 • Aγαπάμε τις μακρόβιες υγιείς ποιοτικές επιχειρήσεις της ναυτιλίας και της γαλάζιας οικονομίας, της νέας τεχνολογίας, του παραδοσιακού και του σύγχρονου εμπορίου, της αλληλέγγυας οικονομίας, της αναψυχής και τουρισμού. Δεν θέλουμε "επενδυτές" αποικιοκράτες ούτε εμπόρους της "αρπαχτής".
 • Σε αυτή την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, με ανταπόδοση στην πόλη και τους πολίτες, ο Δήμος θα είναι όχι μόνο αρωγός αλλά θα συμβάλει στο να διαμορφωθεί το κατάλληλο περιβάλλον.
 • Και αν ο μοι γέννοιτο χρειαστεί σύγκρουση με την κυβέρνηση, με όποια κυβέρνηση θα υπάρξει. Και αν χρειαστεί να διεκδικηθούν χρήματα, θα το κάνουμε όπως το κάναμε πάντα. Τεκμηριωμένα, νοικοκυρεμένα χωρίς σπατάλες, για την πραγματική κοινωνία, για την παραγωγική οικονομία. Και αν χρειαστούν προσλήψεις θα διεκδικηθούν αφού πρώτα αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου.
 • Ο Νίκος Βλαχάκος ως κάτοικος της Πειραϊκής στήριξε το αίτημα των κατοίκων της γειτονιάς του, να μην γίνει η νότια επέκταση της κρουαζιέρας. Λίγες μέρες μετά ήλθε ο κύριος Μητσοτάκης στα γραφεία της Cosco και κατήγγειλε όλους εμάς. Τα ΜΜΕ τους με ανέλαβαν προσωπικά γιατί εμποδίζω την Cosco. Είπε δώστε τα όλα αδειάζοντας τον υποψήφιο του. Ο κύριος Βλαχάκος σιώπησε.
 • Εμείς αντίθετα προχωρήσαμε δεν υπολογίσαμε το πολιτικό κόστος. Κόντρα κυρίως στους Έλληνες μεσίτες όπως έλεγε και η Καρέζη με τον Καζάκο στο Μεγάλο μας Τσίρκο. Διαφώνησα με την εισήγηση των εφορειών για να βελτιωθεί η απόφαση. Βελτιώθηκε. Σταματήσαμε το Mall, τoν Ουρανοξύστη. Θωρακίσαμε το μελλοντικό Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων, Διεκδικούμε άμεσα τον έλεγχο της ρύπανση, των αρνητικών επιπτώσεων από την κυκλοφορία την ελαχιστοποίηση του νότιου προβλήτα μόνο για λιμενικές χρήσεις. Το καταφέραμε σε περισσότερα από τα μισά μέχρι στιγμής.
 • Έχουμε μία θέση: αυτή που αγκαλιάζει πλέον όλους τους Πειραιώτες. Η ταυτότητα του Δημάρχου είναι ειδική ταυτότητα. Δεν δίνεις δωρεάν συμπάθεια στους κατοίκους. Θέλει συνέπεια. Και αν χρειαστεί το χέρι στο τραπέζι.
 • Για τούτο αγαπητέ Νίκο Βλαχάκο είσαι καλός γιατρός, έχεις υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, τους ασθενείς σου ανιδιοτελώς. Στο αναγνωρίζουμε όλοι. Δεν αρκεί αυτό. Η πόλη θέλει γνώση και καθαρές θέσεις.  Δυστυχώς ο Μαρινάκης πληρώνει τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας που σε στηρίζει. Εμπόδισε το κόμμα σου να κατεβάσει τον Βασίλη Κορκίδη και τον Βασίλη Μιχαλολιάκο.  Ώστε να μην έχει δύσκολους αντιπάλους.
 • Προσβάλατε τον Ολυμπιακό, και όχι μόνο, τον Εθνικό, τον Πορφύρα, τον Όμιλο Ερετών, τους συνοικιακούς συλλόγους, τον στίβο, τους λαϊκούς αθλητές. τα παιδιά στις αλάνες που τους μοιράζατε 50ευρα. Χρησιμοποιήσατε την ομάδα σύμβολο, προσβάλλοντας τον Πειραιά και την ιστορία του. Για αυτό το πείραμα Μώραλη τελείωσε. Είναι τοξικό, προσβλητικό εκτός των άλλων για την πειραιώτικη περηφάνεια και τον μόχθο. Προχωράμε στην αποτοξίνωση της πόλης μας από αυτό το μετανεοφιλελεύθερο φαινόμενο.
 • Η εποχή Μαρινάκη έχει τελειώσει ήδη για τον Πειραιά. Ο ολιγάρχης στην καλύτερη για αυτόν περίπτωση θα είναι ένας απλός δημοτικός σύμβουλος τον Σεπτέμβρη - αν οι ποινικές εκκρεμότητες του το επιτρέπουν. Στη χειρότερη θα ιδιωτεύει ασχολούμενος με τις πολλές και περίπλοκες ιδιωτικές υποθέσεις του εκτός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου. Υποσχόμαστε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να συμβεί το δεύτερο.

 

 

Μεταξύ εκείνων που βρέθηκαν στο εκλογικό κέντρο του «Πειραιάς για Όλους», ήταν και οι: 

 • Ρένα Δούρου Περιφερειάρχης
 • Γιώργος Γαβρίλης Αντιπεριφεριάρχης Πειραιά
 • Ελένη Σταματάκη Βουλευτής Α Πειραιά
 • Θοδωρής Δρίτσας Βουλευτής Α Πειραιά
 • Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου Βουλευτής
 • Γεωργία Γεννιά Βουλευτής Α Πειραιά
 • Κώστας Δουζίνας Βουλευτής Α Πειραιά
 • Δημήτρης Βίτσας Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής
 • Παύλος Πολάκης Αναπληρωτής υπουργός Υγείας
 • Αριστείδης Μπαλτάς πρώην υπουργός / βουλευτής
 • Τρύφων Αλεξιάδης Πρώην Υπουργός
 • Αναστασία Χριστοδουλοπούλου Γ Αντιπρόεδρος Βουλής
 • Γιάννης Μουζάλας Πρώην Υπουργός / Υποψ. Ευρωβουλευτής
 • Σπύρος Δανέλης Βουλευτής / Υποψ. Ευρωβουλευτής
 • Πέτρος Κόκκαλης Υποψ. Ευρωβουλευτής
 • Ελευθερία Αγγέλη Υποψ.Ευρωβουλευτής
 • Μάριος Θεοφιλάτος Υποψ. Ευρωβουλευτής
 • Γιονούς Μουχαμεντί Υποψ. Ευρωβουλευτής
 • Δημήτρης Πλουμπίδης Υποψ. Ευρωβουλευτής
 • Πάνος Λάμπρου Υποψ. Ευρωβουλευτής
 • Διονύσης Τεμπονέρας ΓΓ Υπουργείου Ναυτιλίας
 • Χρήστος Λαμπρίδης ΓΓ Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής
 • Λεωνίδας Νίκας Προιστάμενος Πρωτοβάθμιας Διευθυνσης Πειραιά – Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου
 • Γιάννης Θεοτοκάς καθηγητής ΠΑΠΕΙ / πρώην ΓΓ Υπ. Ναυτιλίας
 • Έλλη Νεντιδάκη Πρ. Βουλευτής
 • Χρήστος Αγγέλης Υποψ. Περιφερειακός Σύμβουλος
 • Γιώργος Μακρύνος Υποψ. Περιφερειακός Σύμβουλος
 • Εμμανουήλ Νικητάκης Υποψ. Περιφερειακός Σύμβουλος / Πρόεδρος Περιπτεριούχων Συμβούλων
 • Σκέρντι Αγκαλίου Υποψ. Περιφερειακός
 • Γιάννης Τσάλτας Πρώην Διοικητής Εθνικού Οργανισμού Τροφίμων
 • Σοφία Τσιάλτα Πρώην Δημ. Σύμβουλος
 • Γιώργος Σωτηρίου Μέλος ΔΣ ΕΒΕΠ

 

 

 

Last modified onΠέμπτη, 09 Μαϊος 2019 11:49

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου