Νίκος Μπελαβίλας: Όταν οι επενδυτές δεν λειτουργούν με νοοτροπία κατακτητών και αποικιοκρατών όλα μπορούν να γίνουν

 Τις θέσεις του για το πως η πόλη του Πειραιά μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά και προς όφελος των πολιτών με την COSCO παρουσίασε ο Νίκος Μπελαβίλας μιλώντας στο bankingnews.gr.

Ο επικεφαλής του Πειραιάς για Όλους ξεκαθαρίζει πως η εφαρμογή των νόμων δεν πρέπει να θεωρείται εμπόδιο ενώ επισημαίνει πως όταν οι επενδυτές δεν λειτουργούν με νοοτροπία κατακτητών και αποικιοκρατών όλα μπορούν να γίνουν.  

«Η Cosco είναι ένας διεθνής ναυτιλιακός οργανισμός.  Γνωρίζει ότι οπουδήποτε στην Ευρώπη υποβάλει ένα σχέδιο και η αντίστοιχη κυβέρνηση και ο αντίστοιχος Δήμος το δέχονται εν μέρει ή εν όλω, ζητούν την τροποποίηση του ή όχι σύμφωνα με τη νομοθεσία. Η εταιρεία τότε αναπροσαρμόζει τα σχέδια της. Αυτό συμβαίνει με κάθε ιδιώτη υπό οποιαδήποτε κυβέρνηση» απαντά για το master plan της Cosco επαναλαμβάνοντας πως «πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε, Δήμος Πειραιά και ΟΛΠ, αρμονικά προς όφελος και των δύο».

«Αν τώρα κάποιοι-κυρίως Έλληνες- μεταφράζουν την τήρηση του νόμου ως εμπόδιο, είναι σαφές πως η ‘’μετάφρασή’’ τους αντιμετωπίζει πρόβλημα. Μάλλον είχαν καλομάθει στην αυθαιρεσία» τονίζει.

Όσον αφορά το πρόγραμμα του Πειραιάς για Όλους, εξηγεί πως «από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα έχουμε παρουσιάσει ένα πρόγραμμα 12 θεματικών πολύ προσεκτικά.  Δεν υποσχόμαστε πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν.

Αντιθέτως είμαστε σαφείς για το τι μπορεί να γίνει άμεσα, πως μπορεί να γίνει, που θα βρεθούν τα χρήματα αλλά και τι θα κάνουμε για τα πιο σύνθετα ζητήματα τα οποία απαιτούν συνέργειες και χρόνο.

Εγγύηση λοιπόν είναι το ίδιο μας το πρόγραμμα. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί μια ομάδα η οποία γνωρίζει καλά τον Πειραιά, έχει εμπειρία διοίκησης και κυρίως έχει ανοιχτό μυαλό και ανοιχτά αυτιά».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου