Νίκος Μπελαβίλας: Στις εκλογές ψηφίζουμε για την πόλη μας

Τις προτεραιότητες και το όραμά του για τον Πειραιά καταθέτει με συνέντευξή του στο Saronic Magazine ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του Πειραιάς για Όλους, Νίκος Μπελαβίλας.

Κατηγόρησε τον Γιάννη Μώραλη για την δημιουργία «φούσκας» ελπίδων και προσδοκιών με τα όσα ανακοινώθηκαν στην προεκλογική περίοδο του 2014. «Ως μάνατζερ ποδοσφαιρικής ομάδας ο απερχόμενος δήμαρχος μπορεί να ήταν καλός, όμως ως μάνατζερ ενός Δήμου σαν τον Πειραιά όχι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι ο απερχόμενος δήμαρχος παρέλαβε μια πόλη με σκουπίδια, χωρίς πράσινο και αξιοπρεπείς δημόσιους χώρους, χωρίς φωτισμό στους δρόμους και χώρους αθλητισμού και εκείνο που έκανε ήταν να διασώσει στο ψηφοδέλτιό του όλους όσοι έχουν ευθύνη γι’ αυτό, από τις προηγούμενες θητείες, και προχώρησε σε μία από τα ίδια. «Στις Δημοτικές Εκλογές δεν θα ψηφίσουμε για το αν άργησε το μετρό, αλλά για το τι έγινε με την καθαριότητα. Αλήθεια, πόσες είναι αυτές οι ιδιωτικές επενδύσεις που έφερε η νυν Δημοτική Αρχή στην πόλη;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Μπελαβίλας.

Αναφερόμενος στον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Βλαχάκο σχολίασε πως δεν έχει πει ακόμη ούτε μία λέξη για το τι πρόκειται να κάνει στον Πειραιά. «Για τον πολιτικό Νίκο Βλαχάκο δεν έχω άποψη. Γιατί δεν ξέρω τι πρεσβεύει. Ελπίζω μόνο να μην είναι οπαδός των fake news, όπως ο πρόεδρος του κόμματός του, ο οποίος κατέβηκε στον Πειραιά και έβαλε λόγια που δεν ειπώθηκαν στο στόμα ενός βιοπαλαιστή. Περιμένω λοιπόν να ακούσω τον Νίκο Βλαχάκο, και μόνο τότε θα μπορώ να εκφράσω άποψη» είπε.

Ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια αλλά «κόπο, δουλειά και προσπάθεια για τις γειτονιές, για την απλή αλλά πολύτιμη καθημερινή ζωή των Πειραιωτών».

Περιγράφοντας τις δικές του προτεραιότητες εξήγησε πως αυτές είναι «μια αυτόφωτη, διεκδικητική και δημιουργική δημοτική πολιτική. Που θα διεκδικήσει και θα επιβάλει έναν νέο ρόλο για τον Πειραιά – αυτόν που του αξίζει, με δίκαιη κατανομή του πλούτου που συσσωρεύει σήμερα το λιμάνι και που φεύγει σε εξωχώριους προορισμούς. Που θα αφήσει οφέλη σε όλους, και όχι σε λίγους. Αυτός είναι ο Πειραιάς που θέλουμε. Μια οικονομικά και κοινωνικά ισορροπημένη πόλη».

Για τον Πύργο χαιρέτισε την πρωτοβουλία Μώραλη συμπληρώνοντας «χρειάστηκε πέντε χρόνια, προκήρυξε τον διαγωνισμό εν μέσω προεκλογικής περιόδου, και ακόμη δεν έχουμε αποτελέσματα. Μακάρι να είναι θετικά. Όμως αυτό δεν είναι διοίκηση».

Αναλυτικά η συνέντευξη

Last modified onΔευτέρα, 06 Μαϊος 2019 11:31

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου