Νίκος Μπελαβίλας: Ο Πειραιάς χρειάζεται μια στιβαρή διοίκηση που θα διεκδικήσει για την πόλη

Στην «Πρωινή Βάρδια», στην ΕΡΤ1 φιλοξενήθηκε από τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας.

Ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» υπερασπίστηκε την κομματική του ταυτότητα διαχωρίζοντας την όμως από την αυτοδιοικητική του προσπάθεια. «Είναι λίγο αστείο κάποιος να παριστάνει τον ακομμάτιστο» σχολίασε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως γύρω από την υποψηφιότητα του έχουν συσπειρωθεί πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς και κεντροαριστεράς. «Δεν μου καθορίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη γραμμή μου, οι ρόλοι είναι διακριτοί» ξεκαθάρισε.

«Καταφέραμε να επιβάλλουμε μια ατζέντα θεμάτων της πόλης» είπε ο Νίκος Μπελαβίλας ερωτώμενος για το κλίμα στον Πειραιά, κατηγορώντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη για προσπάθεια πόλωσης.

Σχολίασε πως ο Πειραιάς είναι ένας δήμος σε κρίση τα τελευταία 20 χρόνια αναγνωρίζοντας πως υπάρχει ένα μικρό νοικοκύρεμα αλλά όχι μια εικόνα πόλης που να αντιστοιχεί στη σημασία του λιμανιού. «Ο Πειραιάς συνεχίζει να θυμίζει ένα χωριό βρώμικο και είναι υποτιμητικό για όλους μας, δίπλα σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης» σημείωσε.

Τόνισε ότι ο πλούτος του λιμανιού δεν συνδέεται με την πόλη και για να αλλάξει αυτό θα πρέπει ο δήμος να αποκτήσει μια στιβαρή διοίκηση που θα διαπραγματευθεί ως ίσο προς ίσο με την Cosco.

«Δεν συμφέρει ούτε την Cosco η κακή κατάσταση της πόλης» είπε απαντώντας στο πως θα μπορούσε να δεχθεί την διαπραγμάτευση η εταιρεία.

Τόνισε πως πρέπει επιτέλους να συζητηθούν τα ζητήματα της πόλης. «Έχουμε αναδείξει 12 θεματικές και από την άλλη πλευρά απόλυτη σιωπή». Εξέφρασε δε την ανησυχία του να σπαταληθούν τα κονδύλια την ΟΧΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο στρατόπεδο Παπαδογιωργή για το οποίο πέντε χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα. «Δεν έχει υπάρξει καμία πρωτοβουλία από τον δήμο στα πέντε χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε και στα διαθέσιμα κτίρια που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην πόλη και να την αναβαθμίσουν.

Last modified onΤετάρτη, 24 Απριλίου 2019 10:06

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery