«Μπασκετμπολίστες, μάνατζερ ποδοσφαιρικών ομάδων, άσχετοι με το αντικείμενο επιχειρούν να διοικήσουν το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, πράγμα που φυσικά δεν γίνεται»

Για τον Πειραιά, την απόφαση του να είναι υποψήφιος δήμαρχος, τα σχέδια του και τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης μίλησε στην Ζωή Παρασίδη για το popaganda.gr, ο Νίκος Μπελαβίλας.

«Δεν θέλω να συμβεί κάτι άλλο στην πόλη, πήρα μια απόφαση δύσκολη που δεν ήξερα αν και πόσο τελικά την ήθελα μέχρι που στήθηκε ένας πυρήνας ενθουσιασμένων νέων αλλά και έμπειρων ανθρώπων γύρω από αυτή μου την απόφαση θυμίζοντας περισσότερο ένα κίνημα παρά υποψηφιότητα» ανέφερε σε σημείο της συνέντευξής του συμπληρώνοντας πως «μέχρι τις εκλογές θα φτάσουμε τα 200 στελέχη και δεν αναφέρομαι στο ψηφοδέλτιο, αλλά στις ομάδες που τρέχουν την καμπάνια, σε όλους αυτούς που σχεδιάζουν από το πρόγραμμα για τα σκουπίδια μέχρι τον πολιτισμό για την επόμενη μέρα. Τα προηγούμενα χρόνια δανείζονταν, αντέγραφαν τις ιδέες μας. Πολλές από αυτές για τις οποίες μιλάει ο Γιάννης Μώραλης έχουν σχεδιαστεί από εμάς και δεν με χαλάει καθόλου αυτό, τώρα όμως λέμε να τις εφαρμόσουμε εμείς οι ίδιοι».

Ο Νίκος Μπελαβίλας ξεκαθάρισε πως «προσπαθώ να μην μιλάω για πράγματα που δεν γνωρίζω. Το κείμενο για την υγεία για παράδειγμα δεν προέκυψε από δικές μου ιδέες, είμαι ένας μέσος επισκέπτης των ελληνικών νοσοκομείων όπως όλοι μας. Η δουλειά και οι προτάσεις έγιναν από μια θεματική ομάδα στελεχωμένη από ανθρώπους από πολλούς τομείς της υγείας».

Για τον επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους», «το στοίχημα δεν είναι μόνο να διορθώσουμε όσα προβλήματα υπάρχουν ήδη αλλά είναι να προλάβουμε κι εκείνα που θα έρθουν».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery