Την στήριξη του Τζανείου σε δύο επίπεδα προτείνει ο Νίκος Μπελαβίλας

Με την διοικήτρια του Τζανείου νοσοκομείου Μαρία Αρβανίτη και το μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρη Κοροπούλη συναντήθηκε την Πέμπτη ο Νίκος Μπελαβίλας.

Η Μαρία Αρβανίτη ενημέρωσε τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο ενώ συζήτησαν και για τις λύσεις που θα μπορούσαν να δοθούν.

Ο Νίκος Μπελαβίλας αναφέρθηκε στην ανάγκη διεύρυνσης των μονάδων Α'θμιας περίθαλψης ώστε να αποφορτιστούν τα εξωτερικά ιατρεία.  Εκτιμάται ότι 7 στα 10 περιστατικά που προσέρχονται στο νοσοκομείο μπορούν να εξυπηρετηθούν με ασφάλεια και ταχύτερα από μικρές μονάδες γειτονιάς αφήνοντας χώρο στα νοσοκομεία για τα πραγματικά σημαντικά και επείγοντα.

Και στην περίπτωση του Τζανείου επισημάνθηκε η ανάγκη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εύρυθμη πρόσβαση στο νοσοκομείο. Ο Νίκος Μπελαβίλας αναφέρθηκε και στην ανάγκη βελτίωσης του δημόσιου περιβάλλοντος χώρου εξηγώντας πως «αυτό είναι δουλειά του Δήμου Πειραιά. Όπως και η διεύρυνση του ωραρίου της λεωφορειακής γραμμής 300 που εξυπηρετεί ασθενείς, συνοδούς και εργαζόμενους στα δύο νοσοκομεία Τζάνειο και Μεταξά σε σύνδεση με το Μετρό». Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη γραμμή σταματά τη λειτουργία της περί τις 20.00.

Να σημειωθεί πως το μεγάλο νοσοκομείο του Πειραιά εξυπηρετεί 66.000 Πειραιώτισσες και Πειραιώτες στις εφημερίες του και 53.000 στα τακτικά του ιατρεία. Ανάμεσα τους, 5.500 παιδιά και 500 γεννήσεις.

Στη συνάντηση τον Νίκο Μπελαβίλα συνόδευαν ο Νίκος Καρβούνης και ο Χρήστος Φωτιάδης.

Last modified onΠαρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 16:31

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου