Έξω τα ΜΑΤ και οι ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού από το λιμάνι

Κύριοι της κυβέρνησης,

Εσείς μετράτε ρουσφέτια «αριστείας» και ο Πειραιάς φτώχεια και θανάτους στο λιμάνι.

Παραμονή Πρωτομαγιάς φτάσατε στον πάτο! Εσείς, να πολιορκείτε για λογαριασμό των Κινέζων τους λιμενεργάτες απεργούς.

Αποσύρατε τώρα τους πραιτοριανούς σας από τις προβλήτες και πηγαίνετε στο καλό! 

#pireas4all

Πάσχα 2022_Ευχές

Μπορεί να βιώνουμε ένα 
Έαρ μικρό   έαρ βαθύ   έαρ συντετριμμένο
όπως τελείωνε ο Νίκος Καρούζος το «Άσμα μικρό»

«Μπίζνες» με ξενοδοχεία επάνω στο κύμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο!

Τσιμεντοποίηση και... ένα ξενοδοχείο είναι το όραμα κάποιων στον Δήμο Πειραιά για τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ όπως «αποκαλύφθηκε» στο ΔΣ με τον Γιάννη Μώραλη να δηλώνει άγνοια και να αποσύρει το θέμα άρον άρον.

Τέσσερεις εστίες φωτιάς ταυτόχρονα στα οικόπεδα Χαραγκιώνη-ΧΡΩΠΕΙ

Την ώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά συζητούσε και αποφάσιζε τη συνέχιση της απαλλοτρίωσης των οικοπέδων ΧΡΩΠΕΙ, τέσσερεις φωτιές άναψαν ταυτόχρονα στα οικόπεδα-σκουπιδότοπο ιδιοκτησίας Χαραγκιώνη στο Νέο Φάληρο (Εμμανουηλίδου και Σοφιανοπούλου), τη Δευτέρα 04.04.2022 στις 8:30 το βράδυ.

Νίκος Μπελαβίλας και Παναγιώτης Αναστασάκος για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την ΟΛΠ/Cosco

Για την απόφαση του ΣτΕ να βάλει ένα χαλινάρι στην ΟΛΠ/Cosco για τις άπειρες παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας -ευρωπαϊκής και εθνικής- στοευρύτερο λιμάνι του Πειραιά, μίλησαν σε ραδιοφωνικές εκπομπές ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας και ο δημοτικός μας σύμβουλος Παναγιώτης Αναστασάκος, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022.

Χρειάστηκε η επέμβαση της Λιμενικής Αστυνομίας, μετά από τη βροχή καταγγελιών για να συμμορφωθεί η Cosco στις αποφάσεις του ΣτΕ και να σταματήσει τα παράνομα έργα

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ακύρωσε το πλαίσιο έγκρισης του Master Plan (Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο) του "Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) Α.Ε.", για τις υποχρεωτικές επενδύσεις.

Ο Νίκος Μπελαβίλας για την Ιπποδάμεια Αγορά, τα ερειπωμένα κτίρια και για τη θολή εικόνα της ακίνητης δημοτικής περιουσίας

Για την Ιπποδάμεια Αγορά, τα ερειπωμένα κτίρια του Πειραιά αλλά και για τη θολή εικόνα της ακίνητης δημοτικής περιουσίας μίλησε ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους», Νίκος Μπελαβίλας, στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι Ένα 90,4» και στην εκπομπή «Στον παλμό του Πειραιά» το Σάββατο 12-03-2022.

«Η Ιπποδάμεια Αγορά μαζί με το κτίριο Κεράνη και το κτίριο του Τελωνείου είναι η κορυφή του παγόβουνου της μεγάλης ακίνητης περιουσίας η οποία είναι νεκρή στο Δήμο Πειραιά» επισήμανε ο Νίκος Μπελαβίλας στους δημοσιογράφους Γιάννη Κλάδη και Νίκο Παρασκευά.

Ανοιχτή επιστολή για την πλατεία Καρπάθου στους/στις κατοίκους της Α’ Δημοτικής Κοινότητας

Αγαπητοί/ές φίλοι/ες και γείτονες/ισσες
της Πειραϊκής και της Α’ Δημοτικής Κοινότητας.

Οι γειτονιές μας έχουν τέσσερεις όλες και όλες δημοτικές πλατείες: την πλατεία Φρεαττύδας, την πλατεία Πηγάδας, την πλατεία Σερφιώτου και την πλατεία Καρπάθου.

Ο αξιοζήλευτος μισθός του αντιπροέδρου και «εκτελεστικού μέλους» του ΔΣ της ΔΗΡΑΠ

Μισθός υψηλότερος από αυτόν του αεροπαγίτη, του στρατηγού και του καθηγητή πανεπιστημίου θα είναι ο μισθός του Αντιπροέδρου και νέου «Εκτελεστικού Μέλους» του Διοικητικού Συμβουλίου του «Καναλιού Ένα», του δημοτικού ραδιοφώνου στον Πειραιά.

Η Βάνα Μελά για την Ημέρα της Γυναίκας

«Είναι αυτό το νήμα αλληλεγγύης που συνδέει τις Γυναίκες ανεξάρτητα από ταξική αναφορά ή από φυλετικό, μορφωτικό, θρησκευτικό, κοινωνικό status» υποστήριξε η δημοτική σύμβουλος με τον «Πειραιάς για Όλους» Βάνα Μελά, μιλώντας στη δημοσιογράφο Γεωργία Δρακάκη και στην εκπομπή για θέματα ισότητας και διαφορετικότητας «Ίσον», που μεταδόθηκε εκτάκτως από το δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι Ένα 90,4» ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας (08.03.2022).

8 Μάρτη: Για μια ίση ζωή με ίσα δικαιώματα

8 Μάρτη
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

8 Μάρτη 2022
Τίποτα δεν έχει αλλάξει
και τίποτα δεν είναι όπως παλιά*

Εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε,
να διεκδικούμε και να παλεύουμε για
μια ίση ζωή με ίσα δικαιώματα!

* Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Γέλα πουλί μου, 1987

Παν. Βουτυράκος: Λείπει το όραμα και το στρατήγημα σε θέματα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Πειραιά. Η ΚΟ.Δ.Ε.Π κάνει ό,τι μπορεί

Στην υπό διαμόρφωση κατάσταση μιας μόνιμης και συνεχούς κρίσης και στις δυνατότητες αντιμετώπισής της εστίασε ο δημοτικός σύμβουλος με τον «Πειραιάς για Όλους», ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Παναγιώτης Βουτυράκος, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι Ένα 90,4» και στην εκπομπή «Στον παλμό του Πειραιά» το Σάββατο 05-03-2022.

Περισσότερα από χίλια ερειπωμένα κτίρια σε όλη την έκταση του Δήμου Πειραιά αποκάλυψε η πρόσφατη απογραφή του Τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας ΕΜΠ

Χίλια ερείπια σε ένα σύνολο 28.000 κτιρίων. Η πλειοψηφία τους βρίσκεται στην περιοχή Καστέλλας-Προφήτη Ηλία-Ευαγγελίστριας όπου το 7% των κτιρίων είναι ερειπωμένα. Ακολουθούν το Κέντρο και τα Μανιάτικα-Αγία Σοφία-Άγιος Δημήτριος με ένα ποσοστό 4% ενώ σε καλύτερη σχετικά κατάσταση βρίσκονται το Νέο Φάληρο-Καμίνια με ποσοστό 3% και η Πειραϊκή με 2%.

Σημειώσεις για το ΣΒΑΚ σε Νέο Φάληρο και Σούδα │Επιστολή Ν. Μπελαβίλα προς Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης

Για τις προβληματικές διαβάσεις του Νέου Φαλήρου απέστειλε επιστολή στις 2/3/2022 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας. Έθεσε τα θέματα του Νέου Φαλήρου, τα οποία πρέπει να συμπληρωθούν στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με κυριότερα τις προσβάσεις στις διαβάσεις και πεζογέφυρες πεζών, ποδηλάτων, ΑμεΑ επί των κύριων οδικών αξόνων και των γραμμών ΗΣΑΠ, που αποκλείουν τη συνοικία από τον υπόλοιπο Πειραιά. Η επιστολή απευθύνεται στον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Δημήτρη Καρύδη και την Ομάδα ΣΒΑΚ με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας, Χαράλαμπο Λιακόσταυρο.

Subscribe to this RSS feed

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου