Να είστε βέβαιοι ότι στον Πειραιά θα γίνει «της Χαβούζας» με τη νέα τροπολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα σκουπίδια στο Αιγάλεω - Δήλωση του Νίκου Μπελαβίλα

Το έδαφος για να πνίξει τον ευρύτερο Πειραιά με τα σκουπίδια όλης της Αττικής άνοιξε η κυβέρνηση των αρίστων κατά τα πρότυπα της χαβούζας μιας άλλης εποχής αλλά και των προθέσεων των σημερινών υπουργών όπως ο κ. Βορίδης, που ήθελαν να φέρουν όλα τα λύματα της Αττικής στην Ψυττάλεια για να προστατέψουν τις εκλογικές τους περιφέρειες. Δεν έχουν όμως τις ίδιες ευαισθησίες οι γαλάζιοι βουλευτές του Πειραιά. Οι κ.κ. Κατσαφάδος, Τραγάκης κ.ά. έβαλαν την υπογραφή τους αδιαφορώντας για τους Πειραιώτες: τα παιδιά ενός κατώτερου θεού που κουβαλούν τις αμαρτίες του Λεκανοπεδίου.

Προσφυγή στο ΣτΕ για τη διάσωση του Σινέ «Χάι-Λάιφ» στον Πειραιά

Μία μεγάλη ομάδα πενήντα επώνυμων Πειραιωτών και Πειραιωτισσών από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα, κατέθεσαν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) αίτηση κατά του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την Ακύρωση και Αναστολή της απόφασης και της οικοδομικής άδειας η οποία επέτρεψε την καταστροφή του διατηρητέου κινηματογράφου της πλατείας Κοραή. Η προσφυγή συντάχθηκε από μεγάλη επιστημονική ομάδα εθελοντών νομικών και μηχανικών με επικεφαλής τις δικηγόρους Βάνα Μελά, Έφη Μουγκαράκη και Μαρία Σταθάκη.

Οι επεμβάσεις στην πλατεία Καρπάθου | Τοποθέτηση στην συνεδρίαση της Α' Δημοτικής Κοινότητας

H τοποθέτηση του αρχιτέκτονα Χάρη Μιχαήλ, εκ μέρους του "Πειραιάς για Όλους", στη συνεδρίαση της Α' Δημοτικής Κοινότητας για την πλατεία Καρπάθου. Στην εικόνα το πρωτότυπο σχέδιο του ίδιου με τις επεμβάσεις στην πλατεία.

Σχόλιο για τη μεγάλη γέφυρα της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β’

H μεγάλη γέφυρα της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β’ προς το λόφο του Προφήτη Ηλία έχει φθορές λόγω γήρανσης. Για να μην τραυματιστούν διερχόμενοι από τα θραύσματα του μπετόν που πέφτουν, περιφράχτηκε ο χώρος από κάτω της και το πεζοδρόμιο.

Αποχαιρετισμός στον Βασίλη Τοκάκη

Για τον Βασίλη Τοκάκη τι να γράψει κανείς και τι να πει; Είναι άδικο και οδυνηρό πολύ να πεθαίνει ένας νέος άνθρωπος με ένα βλέμμα που εξέπεμπε «άνοιξη μυαλού».

Αποχαιρετισμός στον Βαγγέλη Χρυσάφη

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Βαγγέλη Χρυσάφη, πολιτικού μηχανικού, που υπηρέτησε επί σειρά ετών την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού.

Απάντηση του Νίκου Μπελαβίλα στον Γιάννη Μώραλη για τα αυθαίρετα έργα του ΟΛΠ

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ Γιάννη Μώραλη,
Διάβασα τη δήλωση των «κύκλων» της παράταξης σας με αφορμή το όργιο των εκπρόθεσμων δήθεν μελετών του ΟΛΠ και της Cosco, που δημοσιεύθηκε εσπευσμένα στα «Παραπολιτικά» αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του Δελτίου Τύπου του «Πειραιάς για Όλους».
Θα σας απαντήσω ευθέως και όχι μέσω «κύκλων».

Μυστικά και ψέματα στο λιμάνι του Πειραιά από τον ΟΛΠ και την Cosco

Στην απόρριψη της υποτιθέμενης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα έργα της COSCO στον ΟΛΠ εξαναγκάστηκε η διοίκηση Μώραλη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά (30.06.2021), επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά τα όσα ο «Πειραιάς για Όλους» έχει καταγγείλει για τα αυθαίρετα έργα στο λιμάνι του Πειραιά. Από την πλευρά μας επιλέγουμε την άμεση προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να επιστρέψει η πόλη στη νομιμότητα. 

Τα δύο ραδιοφωνικά φάουλ του δημάρχου για το πάρκο Γεννηματά

Στην αφιερωμένη στις δημοτικές παρατάξεις εκπομπή «Στον παλμό του Πειραιά» (Κανάλι Ένα-90,4) με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κλάδη και Νίκο Παρασκευά συζητήθηκε μια ιστορία με εντάσεις -το Πάρκο Γεννηματά στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, που έχει μετατραπεί σε «ιδιωτικό κήπο» μιας καφετέριας η οποία είναι εκεί εγκατεστημένη από την εποχή Μιχαλολιάκου. Ο «Πειραιάς για Όλους» έχει ξεκινήσει μαζί με τους κατοίκους καμπάνια συλλογής υπογραφών για να ξαναγίνει το πάρκο δημόσιο.

«Πειραιάς για Όλους»: Είμαστε πάντα εδώ για την πόλη μας και τους ανθρώπους της

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μερίδα του τοπικού Τύπου φαίνεται να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δημόσιες παρεμβάσεις και τις δράσεις του «Πειραιάς για Όλους». Το συμπαθές πειραϊκό site reportaz.net κατηγορεί τον «Πειραιάς για Όλους» για το «ρεκόρ» των 7 ανακοινώσεων για τη διάσωση του «Χάι-Λάιφ». Το πιο έγκυρο portnet.gr διερωτάται γιατί ο «Πειραιάς για Όλους» αρνήθηκε να υπογράψει για πολλοστή φορά δια περιφοράς σημαντικά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου εγκαλώντας τον Πρόεδρό του. Ένας άλλος γνωστός, καλός δημοσιογράφος του piraeuspress.gr μάς αποκαλύπτει ότι στο Μικρολίμανο ούτε ποδοσφαιρική εντεκάδα δεν συγκεντρώθηκε από τον «Πειραιάς για Όλους» στην «πρώτη αντιπολιτευτική του συγκέντρωση» καθώς και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί για την πορεία της δημοτικής κίνησης και σκέφτεται να αποσύρει τον επικεφαλής της παράταξης.

Μικρολίμανο: Συνάντηση Επιτροπής Κατοίκων με εκπροσώπους #pireas4all

Η απογευματινή βροχή της Τετάρτης 09.06.2021 έκανε ένα διάλειμμα και η προγραμματισμένη συνάντηση με την Επιτροπή Κατοίκων του Μικρολίμανου δεν ματαιώθηκε. Αντίθετα, στις δύο ώρες που βρεθήκαμε μαζί τους στα σκαλάκια της Βότση και Μίνωος συζητήσαμε εκτενώς για τα έργα της ανάπλασης, καθώς τα βλέπουν να προχωρούν χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο για τα σημαντικά ζητήματα που διαχρονικά θέτουν σχετικά με τη συνύπαρξη τους με τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, που λειτουργούν στο χώρο. 

Πάρκο Αργυροκάστρου: συνεργασία Δήμων Πειραιά και Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη για την άρση των θεσμικών δυσκολιών και την άμεση αξιοποίησή του σε πάρκο ΑΜΕΑ

Η υπόθεση της αναβίωσης του μικρού πάρκου στην οδό Αργυροκάστρου και Κεχαγιά -στα σύνορα Παλιάς Κοκκινιάς, Καμινίων και Νίκαιας- ήρθε στο προσκήνιο χάρη στην πρωτοβουλία που αναλάβαμε μαζί με τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, το περασμένο Σάββατο 05.06.2021 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Subscribe to this RSS feed

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου