Στιγμιότυπα συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου 30.11.2022│Ενημερωτικό Σημείωμα

Το Δημοτικό Θέατρο και το ατύχημα των τεσσάρων μαθητών/τριων που έπεσαν στο κενό  όταν κατέρρευσε η αυθαίρετη επέκταση της σκηνής, ξεσήκωσαν μία θυελλώδη συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (30.11.2022) κατά τη συζήτηση των προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων.

Τα τελευταία νέα από μία θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για το Δημοτικό Θέατρο.

Αντί να προσκομισθούν οι μελέτες και υπογραφές μηχανικών για την επίμαχη κατασκευή της σκηνής που κατέρρευσε, η διοίκηση του θεάτρου προτίμησε να την ξηλώσει και να ξαναρχίσει τις παραστάσεις. Η προσκόμιση των μελετών και των υπογραφών ήταν ο όρος που ρητά ετέθη το πρωί στην αυτοψία των ελεγκτών υγείας και ασφάλειας για να επαναλειτουργήσει η σκηνή. Αυτό δεν έγινε.

Μία δραματική εξέλιξη: Διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Άμεση διακοπή της λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου επιβλήθηκε από το Τμήμα Υγείας και Ασφάλειας της Περιφερειακής Επιθεώρησης Εργασίας προκειμένου να προσκομιστεί για να ελεγχθεί η μελέτη (αν υπάρχει) της πρόσθετης σκηνής που κατέρρευσε, να αποκατασταθεί ο φωτισμός εξόδων κινδύνου σε σημεία που δεν λειτουργεί, να ανοιχτούν οι έξοδοι κινδύνου που έχουν καταληφθεί από αποθηκευμένα υλικά κ.ά.

Είναι μία ημέρα ντροπής για τον Πειραιά. Ένα πλήγμα βαριάς δυσφήμησης του κορυφαίου χώρου πολιτισμού της πόλης μας, ενός από τα μεγαλύτερα ιστορικά θέατρα της χώρας. Και… ακόμη ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη.

Κύριε Βουράκη, παραιτηθείτε!

Τα βλέπει η ντροπή και κοκκινίζει τα άπειρα δημοσιεύματα που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο για την κατάρρευση της αυθαίρετης κατασκευής-επέκτασης στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου, την ώρα που έκαναν πρόβα μαθητές και μαθήτριες.

Μία και μοναδική λύση για το «Σινέ Φαντάζιο»: να περάσει στον Δήμο, να αποκατασταθεί και να λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού│Δελτίο Τύπου

Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής να γίνει το παλιό θερινό σινεμά «Φαντάζιο» δημοτικό πάρκινγκ, όπως περιχαρής ανακοίνωσε στον Ρ/Σ «Κανάλι Ένα 90,4» ο πρόεδρος της Α’ Δημοτικής Κοινότητας, Νικήτας Γκόλφης, απάντησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους», Νίκος Μπελαβίλας με ανάρτηση του στα social media:   

Χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό ο Δήμος Πειραιά απέναντι στο real estate │Ενημερωτικό Σημείωμα για συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου 16.11.22

Το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου Πειραιά για το 2023 ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν σε δύο συνεχόμενες υβριδικές συνεδριάσεις το Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.

Η Τρούμπα σε συνθήκη επιθετικής ηχορύπανσης │ Έρευνα του ΕΜΠ

Μία σε βάθος έρευνα από το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην περιοχή της Τρούμπας στον Πειραιά έρχεται να θορυβήσει όσους και όσες μέχρι τώρα έκλειναν τα αυτιά τους σε παράπονα και επώνυμες καταγγελίες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Δραματικές και επικίνδυνες παραβιάσεις του πρωτοκόλλου ασφαλείας στους σταθμούς της Γραμμής 3 της Αττικό Μετρό

To Μετρό κατευθυνόταν με εκατοντάδες επιβάτες προς Πειραιά το βράδυ της 17 Νοεμβρίου. Στον σταθμό Ελαιώνα σταματάει για ένα δεκάλεπτο. Η ανακοίνωση λέει «μικρή καθυστέρηση». Στον σταθμό Αγία Βαρβάρα άλλο ένα δεκάλεπτο. Πάλι «μικρή καθυστέρηση». Στον σταθμό Μανιάτικα το μεγάφωνο καλεί τους επιβάτες να κατέβουν από τον συρμό, να ανέβουν την τεράστια σκάλα και να περάσουν στην αποβάθρα της αντίθετης κατεύθυνσης για να πάνε στον Πειραιά και στο Δημοτικό Θέατρο. Οι κυλιόμενες λειτουργούν στην αντίθετη φορά από την κίνηση των επιβατών. Οι ηλεκτρονικές πινακίδες έχουν χαλάσει και δεν δείχνουν ούτε χρόνους, ούτε προορισμούς. Είναι καθαρό χωρίς να ανακοινώνεται ότι υπάρχει κάποια σοβαρή βλάβη ανάμεσα Μανιάτικα-Δημοτικό Θέατρο. Το πλήθος ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες τρέχοντας και περιμένει. Σε δέκα λεπτά νέα ανακοίνωση για να μετακινηθεί ο κόσμος πίσω στην άλλη αποβάθρα. Αυτό το μαρτύριο συνεχίζεται άλλες δύο φορές με αλλόφρονες επιβάτες οι οποίοι φωνάζουν και διαμαρτύρονται τρέχοντας από τη μία πλευρά στην άλλη. Στην τελευταία αυτή φάση του θρίλερ αρχίζει να χτυπάει δαιμονισμένα και ο συναγερμός στα τούνελ με τον κόκκινο προβολέα δίπλα στις κυλιόμενες σκάλες του να αναβοσβήνει.  Εκείνη τη στιγμή ο κόσμος θα έπρεπε να εγκαταλείψει τον σταθμό. Καμία ανακοίνωση, κανένας υπεύθυνος να δώσει οδηγίες. Έξαλλοι επιβάτες πηγαίνουν στο γυάλινο κουβούκλιο με τον υπεύθυνο του σταθμού. Δεν υπάρχει ψυχή. Τα γραφεία του σταθμού κλειστά και σκοτεινά. Ο σταθμός Μανιάτικα είναι εκτός ελέγχου. Στις 9.30, μετά από 45 λεπτά ταινίας τρόμου εμφανίζεται ένας συρμός προς Δημοτικό Θέατρο ενώ τότε εμφανίζεται και ένας κάθιδρος έντρομος σταθμάρχης που εξηγεί ότι είναι μόνος του σε όλο το συγκρότημα του σταθμού. Στον μεγάλο τερματικό σταθμό του Δημοτικού Θεάτρου, επίσης στο σταθμαρχείο βρίσκεται μόνο ένας υπάλληλος. Στις ερωτήσεις των επιβατών η απάντηση είναι ότι οι σταθμοί λειτουργούν με έναν (!!!) μόνο υπάλληλο υπεύθυνο για τα τραίνα, για τις σκάλες, τις εισόδους.  Αυτός σε περίπτωση κινδύνου ή ατυχήματος θα πρέπει να δώσει τις πρώτες βοήθειες ή να κάνει τον πυροσβέστη. Αν του συμβεί κάτι, ο σταθμός καταρρέει με εκατοντάδες ανθρώπους στα τούνελ.

Γνωρίζαμε ότι το πανηγύρι των εγκαινίων του Μετρό Πειραιά έγινε χωρίς συρμούς με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία της γραμμής, τα αραιά δρομολόγια, τον συνωστισμό τις καθυστερήσεις. Δεν γνωρίζαμε ότι η επικίνδυνη αυτή πολιτική διοίκηση ξεκίνησε τη λειτουργία του Μετρό χωρίς να προσλάβει το απαραίτητο πρόσθετο προσωπικό για τους νέους σταθμούς, για τους επιπλέον 130.000 επιβάτες. Η λειτουργία των τριών σταθμών του Πειραιά με έναν σταθμάρχη μόνο του στη βραδινή βάρδια είναι απαράδεκτη. Οι σταθμοί χθες βράδυ έπρεπε να κλείσουν κατά τη διάρκεια της βλάβης προκειμένου να προστατευθεί ο κόσμος. Όμως τότε θα αποκαλυπτόταν η γύμνια του συστήματος που εγκαινιάστηκε από την κυβέρνηση χωρίς να είναι σε θέση να λειτουργήσει, χωρίς συρμούς, χωρίς προσωπικό, χωρίς την τήρηση του βασικού πρωτοκόλλου ασφαλείας. Η Αττικό Μετρό προτίμησε να τους κρατήσει ανοικτούς για να αποφύγει τη δυσφήμηση βάζοντας σε κίνδυνο τους επιβάτες των επάλληλων δρομολογίων προς Πειραιά και προς αεροδρόμιο.

Ιδιαίτερα ανήσυχοι, με δεκάδες καταγγελίες στη διάθεση μας από τη χθεσινή κατάσταση, καλούμε τους δημάρχους Πειραιά και Νίκαιας-Ρέντη, τους βουλευτές της Α’ και Β’ Πειραιά να απαιτήσουν επειγόντως άμεση ενημέρωση και απαντήσεις για το αδιανόητο επιχειρησιακό κενό λειτουργίας, για την πλήρη παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφαλείας της Γραμμής 3 στους πειραιώτικους σταθμούς τις βραδινές ώρες. Να διεκδικήσουν την άμεση στελέχωσή τους με έμπειρο προσωπικό και να ζητήσουν ευθύνες για την τραγική διαχείριση της βλάβης το βράδυ 17 Νοεμβρίου από τις 8.45 μ.μ. ως τις 9.30 μ.μ. στο Μετρό προς Πειραιά. Καλούμε τους εργαζόμενους της «Αττικό Μετρό» να πράξουν το αυτονόητο, να αρνηθούν τη συμμετοχή σε μία λειτουργία υψηλού ρίσκου για ανθρώπινες ζωές, γνωρίζοντας μάλιστα ότι τα πολιτικά αφεντικά τους θα στείλουν εκείνους στα δικαστήρια αν συμβεί οτιδήποτε κακό.   

Η ανάπλαση της πλατείας Κοραή και οι παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής

Η πρόταση για την ανάπλαση της πλατείας Κοραή και η παρουσίαση της σχετικής μελέτης από τον Διευθυντή του Αναπτυξιακού Οργανισμού Αχιλλέα Κουτσοδόντη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Α.Ο Ηλία Σαλπέα, στο Συμβούλιο της Β’ Δημοτικής Κοινότητας, άνοιξε μία μεγάλη συζήτηση μεταξύ των μελών του στη συνεδρίαση της Πέμπτης 10-11-2022.  

Στη συνεδρίαση από την πλευρά του «Πειραιάς για Όλους» -εκτός από τον κοινοτικό σύμβουλό μας Αγαπητό Αγαπητάκη- συμμετείχαν ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Μπελαβίλας και η δημοτική σύμβουλος Βάνα Μελά.

Στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου_02.11.2022│Ενημερωτικό Σημείωμα

Σε εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα για την πόλη μας εστίασε ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης «Πειραιάς για Όλους» στη συζήτηση των προ ημερησίας διάταξης θεμάτων κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (02.11.2022).  

Απρέπειες, παραδοχές, αναρμοδιότητες, ντεσιμπέλ και φαινόμενα κανιβαλικής χρήσης στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 12.10.2022 │Ενημερωτικό Σημείωμα

Την αποφασιστικότητα της να συμβάλλει για να επιστρέψει η νομιμότητα και η ισονομία στην Τρούμπα διατύπωσε με όλους τους τόνους η παράταξή μας «Πειραιάς για Όλους», στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (12.10.2022), ενώ παράλληλα επέμεινε να ελεγχθούν τα φαινόμενα υπανάπτυξης, τα μπαρ-κανίβαλοι που επιδοτούνται γενναία από τον Δήμο Πειραιά, όπως φάνηκε από την κλιμάκωση των τελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Στο Πάρκο της Αργυρόκαστρου κατέρρευσε ο πολιτικός πολιτισμός

Χαιρόμαστε ειλικρινά που προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες ανακαίνισης του Πάρκου της οδού Αργυροκάστρου στα σύνορα Πειραιά και Νίκαιας, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου, Γιάννη Μώραλη και των αντιδημάρχων, Δημήτρη Καρύδη και Δημήτρη Αράπη.

Χαιρόμαστε που δημιουργείται ένα πρότυπο πάρκο ΑμεΑ. Ένας χώρος πρασίνου, άθλησης και αναψυχής εύκολα προσβάσιμος και ανοιχτός σε όλες και όλους. Ένας χώρος για τον οποίο επί χρόνια η παράταξη μας επέμενε να αξιοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή. Μετά από έγγραφες και προφορικές παρεμβάσεις του επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» Νίκου Μπελαβίλα και των δημοτικών συμβούλων Παναγιώτη Βουτυράκου και Δημήτρη Γκερλέ, το έργο εντάχθηκε για πρώτη φορά στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου Πειραιά το 2021.

Subscribe to this RSS feed

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου