Ενημερωτικό σημείωμα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 26.10.2020

Διαδικτυακά και με live streaming μετάδοση από τον δημοτικό ραδιοσταθμό «Κανάλι Ένα-90,4» πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου 2020. Είχε προηγηθεί η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να πραγματοποιήσει Δημοτικό Συμβούλιο δια περιφοράς την προηγούμενη εβδομάδα -το οποίο ακυρώθηκε με την αποχή και έντονη διαμαρτυρία των τριών παρατάξεων της αριστεράς.

Με επικοινωνιακά τρικ δεν εκπονείται συγκροτημένο σχέδιο για την παιδική προστασία και πρόνοια στον Δήμο Πειραιά

Διαβάσαμε με προσοχή το Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη με τον πρόεδρο του εθελοντικού οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο. Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε αν, εκτός του ρόλου του σαν απαραίτητο συνοδευτικό μιας φωτογραφίας που εξυπηρετεί τις ανάγκες επικοινωνίας του Δημάρχου, περιέχει και κάποιες ουσιαστικές εξαγγελίες ή έστω περιγράφει ένα πλαίσιο συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού», βασισμένο στη μελέτη και τη γνώση των εξειδικευμένων αναγκών της παιδικής προστασίας στην πόλη μας. Μάταιος κόπος. Ένα αόριστο ευχολόγιο από το οποίο προκύπτει ότι ο Δήμαρχος όχι μόνο αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες της πόλης άλλα ούτε καν γνωρίζει ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν διαθέτει φυσικό χώρο λειτουργίας του στον Πειραιά, όπως αναληθώς αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου.

Δελτίο Τύπου. Ο ΟΛΠ συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του Νότιου Προβλήτα Κρουαζιέρας.

Η κυβέρνηση δεν έχει εγκρίνει ακόμη -έξι μήνες τώρα- την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Προφανώς περιμένει να τελειώσει το έργο και μετά να εκδώσει την άδεια νομιμοποίησής του. Και δεν φτάνουν αυτά. Ο ΟΛΠ θα επιχειρήσει να περάσει όλο τον όγκο των μπάζων που απαιτούνται για να γίνει το ανώτερο τμήμα του προβλήτα, μέσα από την πόλη!!!

Η αποχή των τριών παρατάξεων της αριστεράς ακύρωσε τη δια περιφοράς έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά

Με ένα mail από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερωθήκαμε ότι, λόγω έλλειψης απαρτίας, ακυρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς, που είχε οριστεί για σήμερα Τρίτη 20.10.2020.

Εκτιμούμε ότι αυτή η λακωνική ανακοίνωση οφείλεται στην αταλάντευτη στάση των 3 παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου -«Πειραιάς για Όλους», «Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά» και «Ανταρσία στο Λιμάνι»- που αρνήθηκαν να συμβάλουν στη διάλυση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά με τις «δια περιφοράς συνεδριάσεις». Διαδικασία κατά την οποία οι σύμβουλοι ψηφίζουν με ένα μήνυμα σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: ΝΑΙ ή ΟΧΙ χωρίς διάλογο, χωρίς άλλα θέματα, χωρίς καμία ενημέρωση.

Ημέρες και έργα του χρυσαυγίτη πυρηνάρχη και νυν δημοτικού συμβούλου Πειραιά Γρηγόρη Δεμέστιχα

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά έχουν την ατυχία να συνυπάρχουν με ένα από τα κορυφαία στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», τον πυρηνάρχη ή «Γραμματέα της Τοπικής Οργανώσεως Πειραιώς» κύριο Γρηγόρη Δεμέστιχα. Ο κύριος αυτός διαδέχθηκε, με εντολή του «Αρχηγού» Νίκου Μιχαλολιάκου, τον καταδικασμένο ήδη πυρηνάρχη των ταγμάτων εφόδου του Πειραιά Νίκο Κούζηλο, βουλευτή, δημοτικό σύμβουλο – επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της οργάνωσης στον Πειραιά.

Ο Γρηγόρης Δεμέστιχας δεν είναι κανένα απλό εξαπατημένο μέλος, ένας «αφελής» ή μετανοιωμένος ψηφοφόρος αλλά διευθυντής του τοπικού παραρτήματος και εμφανιζόμενος σε δεκάδες περιπτώσεις δράσης της οργάνωσης, δίπλα στις συμμορίες.

Το κατέβασμα της επιγραφής της Χρυσής Αυγής ζητά ο Πειραιάς για Όλους

Το κατέβασμα ενός πανό που βρίσκεται απέναντι από την πλατεία Κοραή και σε σημείο που φαίνεται από παντού, ζητά ο Πειραιάς για Όλους. Πρόκειται για το πανό της Χρυσής Αυγής σε διπλανό κτίριο του δημαρχείου Πειραιά.

Ενημερωτικό σημείωμα από τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 05.10.2020

Ήταν μία προβληματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή της 5ης Οκτωβρίου 2020, παρότι ήταν και η πρώτη από την αρχή της πανδημίας που μετέδιδε με live streaming το «Κανάλι 1». Έγινε μετ’ εμποδίων, με το δίκτυο του Δημαρχείου να πέφτει πετώντας έξω, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τάκη Αβραμίδη όπως και τον εισηγητή για το θέμα των ανταποδοτικών τελών του «Πειραιάς για Όλους» Δημήτρη Γκερλέ, εμποδίζοντας πολλά από τα μέλη να παρακολουθήσουν ομαλά τη συζήτηση. Αλλά δεν ήταν προβληματική μόνο για αυτό. Ήδη από τα προ ημερησίας, με αφορμή τον COVID-19 και τα σχολεία, αλλά και τη δίκη της «Χρυσής Αυγής» τα πράγματα ζόρισαν.

Ο "Πειραιάς για όλους" στις γειτονιές του Πειραιά. Περιοδεία στα Καμίνια.

Στα Καμίνια ζουν περήφανοι άνθρωποι. Δεν τους αξίζει να τους θυμόμαστε μόνο παραμονές εκλογών. Ο «Πειραιάς για Όλους» τηρεί ευλαβικά την υπόσχεση που έχει δώσει στους Καμινιώτες, επιστρέφοντας ξανά και ξανά στις γειτονιές.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Εν όψει τους τέλους της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά προσέθεσε τη φωνή της δημοκρατικής μας πόλης στο ευρύ αντιφασιστικό μέτωπο, επιβεβαιώνοντας με μεγάλη πλειοψηφία το προηγούμενο ψήφισμά του της 17ης Φεβρουαρίου 2020.
«Αυτήν την περίοδο η δίκη της Χρυσής Αυγής πλησιάζει προς το τέλος της.
Με αφορμή αυτή τη δίκη ο Δήμος Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα τα φαινόμενα φασιστικής βίας και γενικότερα κάθε μορφής βίας ανεξαρτήτως προέλευσης.
Έχουμε το χρέος και τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες όλων μας. Να βάλουμε τέρμα στην φασιστική απειλή της Χρυσής Αυγής, κλιμακώνοντας την μαζική, ενωτική δράση του αντιφασιστικού κινήματος, των εργαζομένων και της νεολαίας και όλων των δημοκρατικών πολιτών, που απαιτούν 75 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα: Ποτέ ξανά φασισμός.
Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι η απόφασή της θα ικανοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Σε επενδυτικό κλοιό το παλαιό οινοποιείο «ΗΒΗ»

To παλαιό οινοποιείο «Ηβη» στο Νέο Φάληρο, ένα από τα στολίδια της βιομηχανικής κληρονομιάς της οδού Πειραιώς, επί τριάντα χρόνια καταρρέει. Επί δημαρχίας Βασίλη Μιχαλολιάκου οι ιδιοκτήτες του ζήτησαν την αλλαγή της επιτρεπόμενης χρήσης για να το επαναχρησιμοποιήσουν ως ιδιωτικό μαιευτήριο.

Επίσκεψη στα σχολεία του Πειραιά

Το 6ο Γυμνάσιο Πειραιά στον Άγιο Νείλο και το σχολικό συγκρότημα Αφεντούλη με το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο επισκέφθηκε ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας.

Μια αγκαλιά για την Μυτιλήνη. Κοινό Δελτίο Τύπου και Πρακτικές Οδηγίες. “Δύναμη Ζωής”-Αττική, “Κοιτάμε Μπροστά”-Κεντρική Μακεδονία, “Ανοικτή Πόλη”, “Πειραιάς για Όλους”, “Θεσσαλονίκη Μαζί”, “Ώρα Πατρών”

Υποσχεθήκαμε ότι δεν θα αφήσουμε τη Μυτιλήνη μόνη της!
Οι περιφερειακές παρατάξεις Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας και οι δημοτικές παρατάξεις Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Πάτρας σε συνεργασία με τις αυτοδιοικητικές κινήσεις και τις κινήσεις αλληλεγγύης της Λέσβου, συγκεντρώνουμε χρήματα για την άμεση αγορά ειδών υγιεινής πρώτης ανάγκης κυρίως για τα προσφυγόπουλα και τις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστες της κατεστραμμένης Μόριας. Ο στόχος είναι τα υλικά να αγοραστούν από τα καταστήματα της Μυτιλήνης προκειμένου να στηριχτεί η τοπική αγορά που έχει βυθιστεί λόγω της πολύπλευρης κρίσης.

Ανοιχτό γράμμα με ευχές στους μαθητές και μαθήτριες, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς του Πειραιά

Καλή σχολική χρονιά σ’ εσάς, παιδιά! Στα «πρωτάκια» που ξεκινούν τα χρόνια του σχολείου αλλά και στους «μεγάλους» στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου -στα παιδιά που ετοιμάζεστε για το άλμα στη ζωή. Σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές όλων των τάξεων.

Έρχεστε στο σχολείο και θα βρείτε ή θα ξαναβρείτε τους φίλους σας, τους δασκάλους σας, το διάλειμμα, τη γνώση. Τη γνώση που όλοι χρειαζόμαστε για να μάθουμε, να ερευνήσουμε, να αγωνιστούμε, να πάμε παραπέρα σ’ έναν κόσμο όπως εσείς τον φαντάζεστε! Με δρόμους που θα μας οδηγούν στο καινούργιο, γέφυρες που θα μας ενώνουν, σπίτια που θα στεγάσουν όλους. Και αυτά με σεβασμό στο περιβάλλον, τη φύση, την επιστήμη αλλά και στους συνανθρώπους μας.

Καλή σχολική χρονιά σ’ εσάς, γονείς! Να χαίρεστε και να καμαρώνετε τα παιδιά σας για τις επιλογές τους, τις επιτυχίες τους μα και για τα λάθη τους. Εσείς είστε δίπλα τους για να τα στηρίξετε, να τα εμπνεύσετε και να τα εμψυχώσετε ν’ ανοίξουν τα φτερά τους και να κυνηγήσουν τα δικά τους όνειρα.

Καλή σχολική χρονιά και σ’ εσάς τις δασκάλες, τους δασκάλους, τις καθηγήτριες και τους καθηγητές! Εσείς, βάζετε τα θεμέλια για την πνευματική και κοινωνική εξέλιξη των παιδιών και τη συναισθηματική τους ισορροπία. Υποκλινόμαστε στο έργο σας, τις αντοχές σας και το όραμά σας!

H δημοτική μας παράταξη «Πειραιάς για όλους» είναι κοντά σας για να διεκδικήσουμε μαζί καλύτερες σχολικές υποδομές και καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, άθλησης και οργάνωσης του ελεύθερου χρόνου, δίνοντας την ποιότητα που αρμόζει στις ζωές μας με αλληλεγγύη, ανθρωπιά και με μάσκα για όσο χρόνο χρειάζεται.

Μια αγκαλιά για την Μυτιλήνη. Κοινό Δελτίο Τύπου Δύναμη Ζωής, Ανοικτή Πόλη, Θεσσαλονίκη Μαζί, Πειραιάς για Όλους.

Επειδή δεν γεννηθήκαμε σε μια πατρίδα που μισεί τους ξένους,

Επειδή δεν μάθαμε να γυρνάμε το βλέμμα όταν βλέπουμε απόκληρους,

Επειδή ντρεπόμαστε να βλέπουμε τα νησιά μας να ξαναγίνονται κολαστήρια ψυχών,

Επειδή η μόνη ρεαλιστική μεταχείριση των ανθρώπων είναι η ανθρώπινη.

Για αυτό, δεν θα αφήσουμε ούτε τους Μυτιληνιούς ούτε τους πρόσφυγες της Μόριας στους λύκους.

Για αυτό δεν θα αφήσουμε το νησί που το καλοκαίρι του 15 έγινε το παγκόσμιο παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να γίνεται το αποκρουστικό παράδειγμα του τρόμου. Τώρα χρειάζεται την αλληλεγγύη μας.

Η δραματική κυβερνητική επιλογή του εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων οδήγησε στην καταστροφή και τις σημερινές δραματικές εξελίξεις. Αυτό πρέπει να τελειώσει τώρα. Η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Λέρος, η Κώς, τα νησιά μας να αδειάσουν, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να μετεγκατασταθούν ανθρώπινα στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Subscribe to this RSS feed

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου