Η Cosco το τερμάτισε

Η Cosco το τερμάτισε. Με μια, πρωτοφανή κίνηση μετέτρεψε σε μια νύχτα το Παλατάκι σε car terminal. Ενώ αυτό απαγορεύεται ρητά και από τη Σύμβαση Παραχώρησης και από το Master Plan και από το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας. Ο Κεντρικός Λιμένας έχει χρήση αυστηρά ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας. Αναμένουμε τις αντιδράσεις του Δημάρχου Πειραιά, μέλους του ΔΣ του ΟΛΠ, μετά από την πρωτοφανή κίνηση της εταιρείας.

Σε ό,τι μας αφορά θα κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία εναντίον τους. Είμαστε βέβαιοι πλέον ότι η Cosco δεν υπολογίζει κανέναν. Ούτε Περιβάλλον, ούτε Δήμο ούτε ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Τους έχει δοθεί το πράσινο φως να αλωνίζουν διαλύοντας την πόλη μας. #pireas4all

Ο «Πειραιάς για όλους» για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου Πειραιά

O Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Πειραιά μπορεί εν δυνάμει να αποτελέσει ένα ισχυρό και αποτελεσματικό εργαλείο το οποίο θα επιταχύνει και θα καταστήσει πιο ευέλικτο τον δημοτικό μηχανισμό. Κυρίως, στον τομέα των χρηματοδοτούμενων από ευρωπαϊκά κονδύλια τεχνικών έργων με ανελαστικές χρονικές προθεσμίες (π.χ. ΟΧΕ, ΠΕΠ Αττικής, ευρωπαϊκά προγράμματα περιβαλλοντικά, αστικών αναπλάσεων, ανταγωνιστικά κ.α.) ή στον τομέα έργων που προϋποθέτουν μεγάλης κλίμακας και ευελιξίας συντονισμούς υπηρεσιών και φορέων (π.χ. κοινά προγράμματα με ευρωπαϊκές πόλεις και οργανισμούς, σχεδιασμός νέου χάρτη σχολικής στέγης και ωρίμανση μελετών σχολικών συγκροτημάτων, ανάπλαση αρχαιολογικών χώρων κ.ά.).

«Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στην Στέγη και την Κατοικία»: ανάγκη μιας συγκροτημένης πολιτικής για μόνιμες και σταθερές στεγαστικές λύσεις

Την απουσία συγκροτημένης στρατηγικής για μόνιμες και σταθερές στεγαστικές λύσεις από τον σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας επισημαίνει το «Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στην Στέγη και την Κατοικία» σε σχετικό Δελτίο Τύπου. Το Δίκτυο υποστηρίζει ότι, μεταφέροντας την ευρωπαϊκή τεχνογνωσία του, μπορεί να συμβάλλει δημιουργικά με προτάσεις, ιδέες, προτεραιότητες σε αυτόν τον σχεδιασμό, ανοίγοντας με ουσιαστικό τρόπο τη συζήτηση για την έλλειψη στέγης στην Ελλάδα. 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 11.02.2021

Διαδικτυακά και με live streaming μετάδοση από τον δημοτικό ραδιοσταθμό «Κανάλι Ένα–90,4» πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Φεβρουαρίου 2021 με κύριο θέμα τη σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ του Δήμου Πειραιά.

Περιοδείες καραντίνας: Σινέ Καλλιφόρνια

"Περιοδείες Καραντίνας" με πρωϊνή αυτοψία, λαμπρό ήλιο, μάσκες αντι-covid και αποστάσεις ασφαλείας σε ένα αρχιτεκτονικό στολίδι του μεσοπολεμικού εκλεκτικισμού καταμεσής στα Μανιάτικα, το τριώροφο "Σινέ Καλλιφόρνια".

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 03.02.2021

Διαδικτυακά και με live streaming μετάδοση από τον δημοτικό ραδιοσταθμό «Κανάλι Ένα–90,4» πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Φεβρουαρίου 2021 με κύριο θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο «Πειραιάς για Όλους» με την πρόταση του για μονοθεματική συνεδρίαση πέτυχε να γίνει -ίσως για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά- μία πραγματικά ολοκληρωμένη συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που κάθε φορά το θυμόμαστε παραμονές εκλογών.

Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν - Ανακοίνωση #pireas4all

Ο κύριος Ιωσήφ Βουράκης, Πρόεδρος του ΟΠΑΝ, δημοσιοποίησε μία ανακοίνωση στην εφημερίδα «Κοινωνική» με αφορμή την παρέμβαση των δημοτικών συμβούλων μας και μελών του ΔΣ του ΟΠΑΝ Βάνας Μελά και Παναγιώτη Αναστασάκου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις 27.01.2021.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 27.01.2021

Ήρεμοι τόνοι και πνεύμα συνεργασίας χαρακτήρισαν την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27.01.2021. «Στο μείζον μπορούμε και πρέπει να συμφωνούμε» σημείωσε η Βάνα Μελά, με αφορμή τη συζήτηση σχεδίου Ψηφίσματος στήριξης και αλληλεγγύης προς τη Σοφία Μπεκατώρου  αλλά και προς όσες/ους σπάνε τη σιωπή.

"Λαϊκές Συνελεύσεις Καραντίνας": Α’ Δημοτική Κοινότητα

Ο επιτυχημένος κύκλος των πέντε συναντήσεων στις δημοτικές κοινότητες ολοκληρώθηκε στην Πειραϊκή σε μία διαδικτυακή συζήτηση και τη συμμετοχή περισσότερων από 50 μελών και φίλων του «Πειραιάς για όλους». Η συνάντηση είχε ένα μόνο θέμα: τις εξελίξεις στο λιμάνι, από την κρουαζιέρα στο Παλατάκι μέχρι τα διαλυτήρια στη Σαλαμίνα.

Η αβάσταχτη περιπλάνηση του Εθνικού

Πέρασε και το 2020 και ο Εθνικός Πειραιά, ο μεγάλος ιστορικός σύλλογος της πόλης μας, εξακολουθεί να παραμένει άστεγος και να ταλαιπωρείται από την έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και από την αδιαφορία του Δήμου, της Περιφέρειας και διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων.

Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου 13.01.2021

Διαδικτυακά και με live streaming μετάδοση από τον δημοτικό ραδιοσταθμό «Κανάλι Ένα–90,4» πραγματοποιήθηκαν οι δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Ιανουαρίου 2021. Στα απαιτητικά προς συζήτηση θέματα, η Δημοτική Ομάδα του «Πειραιάς για όλους» με τις ομιλίες και τις παρεμβάσεις της ανέδειξε τι σημαίνει πολιτικός πολιτισμός.  Ακόμα και τη στιγμή που όταν δόθηκε ο λόγος στον άλλοτε πυρηνάρχη Πειραιά της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και νυν δημοτικό σύμβουλο, Γρηγόρη Δεμέστιχα, ο Νίκος Μπελαβίλας προχώρησε σε μια ειρηνική κίνηση διαμαρτυρίας και αντίστασης κατά του φασισμού. Χρησιμοποιώντας τα διαδικτυακά εργαλεία, πρόβαλε αντιφασιστικό banner στην κεντρική οθόνη του zoom, αφήνοντας έκπληκτους, άναυδους και αμήχανους τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους.

Δήλωση του Νίκου Μπελαβίλα για τους άστεγους στο λιμάνι του Πειραιά

Για άλλη μια φορά οι άστεγοι του λιμανιού κινδυνεύουν. Με επείγουσα επιστολή μας προς τον Δήμαρχο Πειραιά προσπαθούμε να αποτρέψουμε το επικείμενο κακό που φαίνεται στον ορίζοντα. Με το χιονιά, οι υπερήλικες, οι άρρωστοι και ταλαιπωρημένοι άνθρωποι, οι απόκληροι της οικονομικής κρίσης για την οποία δεν φταίνε προσπαθούν να επιβιώσουν σε συνθήκες πολικού ψύχους.

Ενημερωτικό Έντυπο #pireas4all - Τεύχος Νο 2

Παλιά και αγαπημένη συνήθεια τα πρωινά της Κυριακής με καφέ, εφημερίδα και τσιγάρο.
Εμείς, λοιπόν, βάζουμε το Ενημερωτικό Έντυπο του "Πειραιάς για όλους" και εσείς βάλτε τον καφέ και τα τσιγάρα.

"Λαϊκές Συνελεύσεις Καραντίνας": Ε’ Δημοτική Κοινότητα

Άλλη μία επιτυχημένη διαδικτυακή συνάντηση, μετά από αυτές στην Γ’ και τη Β’ Δημοτική Κοινότητα, έγινε τη Δευτέρα 28.12.2020 στα Μανιάτικα, τον Άγιο Δημήτρη και την Αγία Σοφία. Στον Πειραιά που βρίσκεται "πίσω από τις γραμμές του ηλεκτρικού".

Εργασίες στο Μικρολίμανο

Χαιρόμαστε που με δέκα χρόνια καθυστέρηση κατεδαφίζονται επιτέλους τα αυθαίρετα παραπήγματα από την ακτή του Μικρολίμανου. Λυπούμαστε που κατεδαφίστηκαν μόνο 9 από τα 24 -και άλλα 4 με τυμπανοκρουσίες το περασμένο καλοκαίρι. Με αυτό τον ρυθμό φοβόμαστε πως θα περάσουν 1-2 χρόνια ακόμη. Ας κάνουμε ότι είναι δυνατόν να μη βαλτώσει αυτό το σημαντικό έργο: η ανάκτηση της παραλίας και της θέας στη θάλασσα. #pireas4all

Subscribe to this RSS feed

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου