Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου 27.07.2022│Ενημερωτικό Σημείωμα

Σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις κλήθηκαν να συμμετέχουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 με θέματα πολύ σημαντικά, καθώς μόνο η πρώτη αφορούσε στην Έκθεση Πεπραγμένων του Δήμου Πειραιά έτους 2021 και στην Έκθεση Πεπραγμένων της Οικονομικής Επιτροπής έτους 2021.

Νέο master plan Cosco/ΟΛΠ: Μία νέα κινεζική πόλη 770.000 τμ με εξαώροφα κτίρια στη θαλάσσια όψη του Πειραιά από το Παλατάκι έως το Πέραμα και άλλο ένα ναυπηγείο στην καρδιά της θάλασσας της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας

Όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας προσγείωσε τους κυβερνητικούς «Αρίστους» στην πραγματικότητα, αυτοί αποφάσισαν να αλλάξουν την πραγματικότητα αντί τα επικίνδυνα λιμενικά έργα που δρομολογεί η ΟΛΠ Α.Ε. Ανεξέλεγκτη πλέον, η ΟΛΠ/Cosco επικυρώνει μέσω ενός θεσμικού πραξικοπήματος εναντίον του Συμβουλίου της Επικρατείας τη νέα πραγματικότητα. Εκτός από τα της γνωστής επέκτασης της κρουαζιέρας στο Παλατάκι και τα γιγαντιαία terminal στο Ικόνιο, δόθηκε η άδεια για να ξεφυτρώσει μία νέα κινεζική πόλη 770.000 τμ με καινούργια εξαώροφα κτίρια πίσω από τις περιφράξεις της Cosco, στη θαλάσσια όψη του Πειραιά από το Παλατάκι έως το Πέραμα και άλλο ένα ναυπηγείο στην καρδιά του ιστορικού τόπου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, στην Ψυττάλεια.

Υλοτομία εν ψυχρώ στην Πλατεία Κοραή, στην όψη του καταστήματος επί της Καραΐσκου 117

Η ασυδοσία «άγνωστων» επιχειρηματιών, σε απόσταση αναπνοής από το Δημαρχείο, έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της. Δύο υγιέστατα δένδρα της πλατείας Κοραή, στον πεζόδρομο Καραΐσκου 117, απέναντι από την είσοδο του Δημαρχείου, ύψους  οκτώ μέτρων το ένα και δέκα το άλλο χάθηκαν εν μία νυκτί.

Για τη διάσωση της ΧΡΩΠΕΙ και τη δημιουργία του Πόλου Καινοτομίας στην Οδό Πειραιώς│Τοποθέτηση Ν. Μπελαβίλα

Το όραμα για τον μεγάλο ερειπιώνα της οδού Πειραιώς, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, αποτέλεσε ένα  θερμό πεδίο και μια πρόκληση για το μέλλον της Αθήνας και του Πειραιά. Ένα στρατηγικό σχέδιο, μία σειρά μελετών που ξεκίνησε από το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ, οδήγησε στα σχετικά διατάγματα τα οποία όρισαν τα προστατευόμενα 88 βιομηχανικά κτίρια, τις χρήσεις γης, τα ύψη ορόφων και τον χαρακτήρα του ιστορικού άξονα: Παραγωγή, πολιτισμός, εκπαίδευση και καινοτομία.

Μια καθώς πρέπει απάντηση στον κύριο Αντιδήμαρχο επί των δημοτικών έργων

Αξιότιμε κύριε Αντιδήμαρχε Οδοποιίας και Αποχέτευσης, κ. Αργουδέλη

Δεν θα χρειαζόταν η μακροσκελής, απολογητική ανακοίνωσή σας ούτε η υποστηρικτική ανακοίνωση του κυρίου Δημάρχου για την ολοκλήρωση του έργου της οδού Τσαμαδού, αν είχατε διαβάσει το από 26.6.2022 Δελτίο Τύπου του «Πειραιάς για Όλους».

Στον Πειραιά, οι εργολάβοι χορεύουν πάνω στο λιπόθυμο σώμα της πόλης│Ο Νίκος Μπελαβίλας για τις εξελίξεις στη ΧΡΩΠΕΙ

Για το θέμα της ΧΡΩΠΕΙ μίλησε το Σάββατο 25.06.2022 ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας σε δύο ραδιοφωνικές εκπομπές* επισημαίνοντας ότι στο εμβληματικό, ιστορικό εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ βανδαλίζεται ο πολιτισμός μιας χώρας.

Ημέρα ντροπής για τον Δήμο Πειραιά: Κατεδαφίζεται το εργοστάσιο της ΧΡΩ.ΠΕΙ.

Κατ' εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη και με τη σύμφωνη γνώμη του Γιάννη Μώραλη (15.06.2022) κατεδαφίζεται ολοσχερώς ένα από τα πιο σημαντικά εργοστάσια στην ιστορία του "Ελληνικού Μάντσεστερ", η ΧΡΩ.ΠΕΙ στην οδό Πειραιώς. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ακύρωσε την προστασία των διατηρητέων κτιρίων και το Υπουργείο Πολιτισμού αρνήθηκε με χθεσινή απόφαση (23.06.2022) να τα χαρακτηρίσει για να σωθούν. Είναι μία ημέρα ντροπής για τον Δήμο του Πειραιά.

Ο Πειραιάς βουλιάζει στον βούρκο του «Επιτελικού Κράτους Α.Ε.»

Οδός Τσαμαδού, ημέρα Τετάρτη 22 Ιουνίου, ώρα 9.15 το πρωί.
Είναι η 25η μέρα ενός έργου που θα χρειαζόταν 7 ημέρες, άντε 15 με τις καθυστερήσεις για να τελειώσει σε πολιτισμένους τόπους. Έρημος ο μεγάλος εμπορικός δρόμος του Πειραιά, έρημα τα μαγαζιά, εγκαταλειμμένο το εργοτάξιο. Απροσπέλαστο το κέντρο. Η Εθνικής Αντιστάσεως και η Γούναρη διαλυμένες κυκλοφοριακά λόγω του αποκλεισμού της Τσαμαδού.

Στήριξη άνευ όρων

Την άνευ όρων στήριξη της στις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας εκφράζει η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Όλους» με αφορμή την αποψινή Παρέλαση Υπερηφάνειας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Athens Pride 2022 και την Πρόταση Νόμου για «Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα και αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας», που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Υπόγειες μεθοδεύσεις για την ισοπέδωση του εργοστασίου ΧΡΩ.ΠΕΙ

Στον σύνδεσμο βίντεο με τον Νίκο Μπελαβίλα να εξηγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά (15.06.2022) πώς μέσα από τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) για τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας στο πρώην Βιομηχανικό Συγκρότημα ΧΡΩ.ΠΕΙ αποκαλύπτεται ότι με υπουργική απόφαση του ΥΠΕΝ (23.04.2021) κρίθηκε εν κρυπτώ ολοσχερώς κατεδαφιστέο το εμβληματικό, ιστορικό εργοστάσιο στην οδό Πειραιώς.

Στον Αλέκο που δεν είναι πια μαζί μας...

Ποιος και ποια δεν θα συγκινηθεί για τον Αλέκο τον Τσουρινάκη που σήμερα «έφυγε» για πάντα από εδώ; Εδώ που ήταν ο Πειραιάς, με τον Αλέκο -το Αλεκάκι- απόλυτα συνδεδεμένο μαζί του. Μια περσόνα της πόλης, μια φιγούρα της πόλης. Ποιος και ποια δεν θα βουρκώσει για τον Αλέκο; 

Το Νέο Φάληρο στο μάτι του real estate

Για τους σχεδιασμούς και τις επερχόμενες μεταβολές στο Νέο Φάληρο μίλησε τη Δευτέρα 16.05.2022 ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους», Νίκος Μπελαβίλας, σε ενημερωτική συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής, που διοργάνωσε η παράταξη και στην οποία παραβρέθηκαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θοδωρής Δρίτσας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λία Αποστόλου-Δρίτσα, Παναγιώτης Αναστασάκος και Δημήτρης Γκερλές, ο πρόεδρος της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας Χάρης Λιακόσταυρος και ο κοινοτικός σύμβουλος Ιάσων Δέδες, οι πρόεδροι και μέλη ΔΣ κοινωνικό-πολιτιστικών συλλόγων Ρούλα Λαγκαδιανού, Μιχάλης Κάσσης και Μιχάλης Γκιών, Κατερίνα Σκλεπάρη.

Εκκένωση αστυνομικού μεγάρου: Παράδοση στους όρους του real estate ή συνολικός σχεδιασμός και όραμα για την πόλη;│Ο Παν. Αναστασάκος στο «Κανάλι Ένα-90,4»

Στην εκκένωση του κτιρίου που στεγάζει δεκαετίες ολόκληρες την αστυνομική διεύθυνση Πειραιά και τη μεταφορά της αστυνομίας σε άγνωστο προς το παρόν σημείο -κάπου σε μια άκρη της πόλης, όπως ακούγεται- αναφέρθηκε ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (04.05.2022), με το ερώτημα ποιες πρωτοβουλίες πρόκειται να αναλάβει ο Δήμος για να έχει η αστυνομική διεύθυνση μια αξιοπρεπή στέγη εύκολα προσβάσιμη στους πολίτες.

Subscribe to this RSS feed

Το βιογραφικό του Νίκου Μπελαβίλα

Video Gallery

Πειραιάς για Όλους: Δραγάτση 12 - Πλατεία Κοραή | Δημαρχείο Πειραιά 4ος όροφος│Γραφείο 8 | τηλ: 2132022353 & 2132022252
Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας Πραξιτέλους 78 & Ελ. Βενιζέλου